Sorina Pintea spune că blocajul sistemului informatic al cardurilor de sănătate va mai dura: De 17 zile sistemul este blocat, validarea consultațiilor are loc î

  Top Tabu
  11 months ago
  0
  98

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri seară, referitor la blocajul de peste două săptămâni al sistemului informatic al cardurilor de sănătate, că președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) i-a transmis că săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal, potrivit Mediafax.

Citește și: Simona Halep i-a luat fața Vioricăi Dăncilă! Reacție uluitoare în Parlamentul European

“Am avut o discuție cu președintele Casei care mi-a spus că de săptămâna viitoare lucrurile vor intra în normal. Pe mine nu mă mulțumesc aceste explicații pentru că de 17 zile sistemul este blocat, validarea consultațiilor are loc în offline. Asta nu înseamnă că vor fi consultații nevalidate, dar mă refer la disconfortul pe care aceste discontinuități, disfuncționalități ale sistemului provoacă disconfor medicului și pacientului”, a declarat Sorina Pintea, la TVR 1.

Sistemul cardului de sănătate, care nu funcţionează de peste două săptămâni, ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste, a anunțat purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici.

Citește și: Silviu Mănăstirea anunță că lui Klaus Iohannis i se pregătește o cursă! Operațiunea specială declanșată de USR

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, pe 10 iulie, că platforma informatică a asigurărilor de sănătate este indisponibilă, astfel că toate serviciile medicale, medicamentele şi dispozitivele medicale se acordă în regim off-line.

Președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, Sandra Alexiu, a declarat, că sistemul nu e funcțional de pe 1 iulie.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *