Spectacol în ring la Cupa României! Marele regret al fostului campion Dorel Simion, nici acum nu s-a împăcat cu gândul

  Top Tabu
  30/11/2019
  Comentariile sunt închise pentru  Spectacol în ring la Cupa României! Marele regret al fostului campion Dorel Simion, nici acum nu s-a împăcat cu gândul

Dorel Simion, Relu Auraș și Vasile Cîtea au rămas impresionați de nivelul pugiliștilor prezenți la competiția de la Iași. Oficialii din fruntea federației sunt convinși că boxul românesc se va întoarce cu medalie nu acum, dar sigur de la ediția din 2024 a Jocurilor Olimpice.

Pentru Dorel Simion, subiectul este și acum, la ani distanță de la retragere, unul delicat. Pentru că din salba de medalii a familiei Simion și mai ales a lui Dorel lipsește ceva. Titlul olimpic rămâne visul neîmplinit al lui Dorel Simion. Medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, actualul secretar general al federației așteaptă această performanță de la generația de tineret. Boxerii din finala Cupei României îi dau motive să spere.

„Ne dorim să găsim acel sportiv bun care să ne reprezinte la Jocurile Olimpice din 2024. Ca sportiv, nu am reușit să cuceresc titlul olimpic. Mi-aș dori să ne întoarcem cu o medalie de aur de la Paris”, spune secretarul general al Federației Române de Box.

„Sunt foarte mulțumit, a fost o finală pe cinste, cum n-am mai văzut de mult, cu meciuri strânse și spectaculoase. Se vede diferența dintre cei de la lot și ceilalți iar asta mă bucură. Construim echipa de seniori din 2024.”, este de părere Relu Auraș, antrenorul lotului național de box al seniorilor.

Citește și: Cum îţi încălzeşti maşina iarna: Sfaturi practice pentru toţi şoferii

Vom putea emite pretenții la titlul olimpic”

Vasile Cîtea îsi pune și el mari speranțe în tinerii pugiliști pe care i-a văzut în ring la Iași. Președintele Federației Române de Box consideră că va veni timpul ca România să emită din nou pretenții la titlul olimpic.

„Nivelul este peste așteptări. Ar fi vremea să mai aducem o medalie olimpică de aur în Romania. Cred că cinci ani sunt suficienți pentru a pregăti unul, doi sau trei sportivi cu care să putem emite pretenții la titlul olimpic”, mărturisește Vasile Cîtea.

Tavi Dobre este unul dintre pugiliștii învingători la Cupa României pentru tineret. Multiplu campion național și medaliat cu bronz la Campionatele Europene de juniori din 2017, Tavi Dobre s-a impus la categoria 60 kg.

„Nu e așa importantă victoria asta la Cupa României, eu visez la medalia olimpică în 2024. Cu multă muncă, se poate. Munca bate talentul”, spune tânărul campion.

 

 

Comentarii:

Sursa


About