Sportul și arta și-au dat din nou mâna la Casa Olimpică

  Top Tabu
  12/11/2019
  Comentariile sunt închise pentru Sportul și arta și-au dat din nou mâna la Casa Olimpică

Cea de-a XXVII-a ediție a concursului national de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor” și-a desemnat laureații. Cu mai puțin de nouă luni înaintea startului Jocurilor Olimpice, sportivii români au primit un imbold special în pregătire din partea celor mai mici suporteri. Peste 700 de copii s-au întrecut în cea de-a XXVII-a ediție a concursului național de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginaţia copiilor”.

Organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român prin Academia Olimpică Română, concursul și-a desemnat laureații într-o gală organizată la Casa Olimpică. Vernisajul expoziției deschise la etajul II al Muzeului Sportului a demonstrat că avem adevărați campioni încă de la vârste fragede și în fața șevaletului și că atunci când sportul și arta își dau mâna rezultă ceva extraordinar.

„În momentul în care vorbim de performanță, sportul și arta ajung la un moment dat să se întrepătrundă, pentru că rezultatele bune, fantastice, sunt făcute cu artă în acel domeniu. Le spuneam elevilor mei tot timpul: faceți artă din ceea ce faceți și veți avea rezultate fantastice”, a spus Mihai Covaliu, președintele Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Citeşte şi: Cum poți opri îmbătrânirea cu un… DESERT

Aprecieri de la campioane

Laura Badea Cârlescu, campioană olimpică la scrimă în 1996, a văzut cum valoarea acestui concurs de arte plastice a crescut de la an la an.

„Sunt foarte multe lucrări frumoase pe care le-am văzut azi. Sarcina juriului de a alege premiile a fost foarte dificilă. De la an la an lucrările sunt mult mai bune, mult mai valoroase”, a recunoscut Laura Badea Cârlescu, campioană olimpică scrimă 1996, fost director al Academiei Olimpice Române în perioada 2005-2017.

Reprezentanta unui sport în care arta este o componentă esențială a performanței, gimnastica, Simona Amânar, multiplă campioană olimpică, mondială și europeană, a supervizat concursul din postura de director al Academiei Olimpice Române.

„Toate desenele au fost foarte frumoase. Am fost impresionată de absolut toate picturile, au fost undeva la 700, dar cele mai bune au fost premiate și răsplătite pentru munca lor”, a spus şi Simona Amânar, campioană olimpică gimnastică 1996 și 2000, director al Academiei Olimpice Române.

La faza finală a concursului national de arte plastice „Jocurile Olimpice în imaginația copiilor” au fost promovate peste 700 de lucrări provenite de la 136 unități de învățământ din Municipiul București și alte 22 de județe ale țării. Din cele 100 de lucrări expuse, 45 au fost premiate. Laureații au primit diplome, albume de artă si materiale de pictură.

 

Comentarii:

Sursa


About