Știai că bambusul…?

  Top Tabu
  19/09/2022
  Comentariile sunt închise pentru Știai că bambusul…?

Bambusul intră din ce în ce în ce mai mult în vocalularul nostru, în casele noastre și chiar în bucătăriile noastre. Totuși, tocmai pentru că există aplicații multiple, sunt și multe necunoscute și multe confuzii.

Spre exemplu, pentru vedem în magazine parchet din bambus, de multe ori se crede că această plantă este un arbore. Și nu este, din acest motiv am ales să scriem acest articol pentru voi.

1.   Nu există o singură specie de bambus

Adevărul este că nu există bambus, ci o paletă de specii de bambuși  de dimensiuni diferite. De fapt, în lume sunt peste 1000 de specii, printre care și bambusul gigant. Poate de aici prima confuzie despre care scriam mai sus.

2.   Bambusul nu crește doar în Asia?

Se crede că bambusul crește doar în Asia. Confuzia apare pentru că bambusul apare de multe ori folosit în tehnicile Feng Shui. Adevărul e că specii de bambus cresc, într-adevăr în Asia de est și sud – est, dar mai cresc în Africa și în Unele zone din America de Nord și de Sud. Considerând numărul de specii, nu este de mirare.

3.   Și bambușii înfloresc și floarea e precum cântecul de privighetoare?

Bambușii înfloresc. Unele specii înfloresc anual, în timp ce altele înfloresc și după 60 de ani. În cele mai multe specii de bambus, înflorirea înseamnă și declinul plantei. Odată înflorit, bambusul – sau multe specii de bambus -vor muri.

4.   Bambusul crește foarte repede?

Bambusul are o creștere rapidă, iar unele specii pot crește până la un metru pe zi. Impresionat și ecologic am scrie noi.

5.   Bambusul are întrebuințări multiple?

Bambusul este cunoscut pentru decorațiuni și parchet, așa cum este cel de la Decolandia. Adevărul e că lujerii de bambus se folosesc în mâncare. Se fac tot felul de instrumente din bambus. Bambusul este folosit în industria textilă. Bambusul este utilizat inclusiv în medicina tradițională contra inflamațiilor.  Bambusul este folosit la schele, după cum este considerat un element important în tehnicile Feng Shui? Și lista întrebuințărilor e mult mai lungă.

 

6.   Se crede că bambusul e la originea lumii?

Evident este vorba doar despre legende, dar oameni din Asia credeau că lumea a apărut într-un fir de bambus.

Da, un fir pentru că ajungem la ultimul punct al articolului nostru și, poate, cel mai important.

 

7.   Știați că bambusul nu e un lemn?

Bambusul nu e copac, iar materialul rezultat nu e lemn. Bambusul este o plantă arborescentă perenă care crește la înălțimi foarte mari și într-un ritm rapid, Pentru că este folosită în multe aplicații de rezistență, precum lemnul, de multe ori apar confuzii. 

Sursă foto : pexels.com


About