Street Delivery – strazile se inchid, in weekend

  Claudia Bălan
  08/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Street Delivery – strazile se inchid, in weekend

str_petru_maior1_0In acest weekend, incepe Street Delivery: strazile se inchid pentru masini si se deschid pentru oameni. Tema din acest an va fi „Meserie!”. Iata ce te asteapta!

Între 10 şi 12 iunie mai multe străzi din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Baia Mare se transformă în spaţiu de promenadă şi spectacol în cadrul unei noi ediţii Street Delivery, eveniment-manifest de urbanism, arhitectură şi arte.

Ediţia Street Delivery – desfăşurată anul acesta sub sloganul Meserie! – îşi propune să aducă împreună noua generaţie de makeri (designeri de produs, de modă, ilustratori, arhitecţi, artişti 3D, programatori) şi meşteşugarii tradiţionali (cizmari, ceasornicari, tâmplari, croitori, şelari, ceaprazari) pentru un schimb de experienţă, unelte şi viziuni.

În Bucureşti, strada Arthur Verona devine timp de trei zile un laborator în care meserii uitate primesc un suflu nou. Vizitatorii Street Delivery pot urmări desfăşurarea pas cu pas a 12 ateliere de arte şi meserii, de la fierărie, croitorie, legătorie de carte, tapiţerie şi serigrafie până la sticlărie, tâmplărie, butaforie, depanare sau xilogravură.Street-Delivery-4

Calcanul emblematic pentru Street Delivery va fi desenat anul acesta de street-artistul spaniol Sabek, cunoscut pentru lucrările sale din Madrid, care aduc pe zidurile oraşului elemente inspirate din natură. În aceeaşi perioadă, Alexandru Ciubotariu, creatorul personajului urban Pisica Pătrată, va urca pe acoperişul librăriei Cărtureşti Verona pentru a crea un nou desen mural powered by Street Delivery.

 Scena de muzică din Bucureşti îi va avea invitaţi pe Fluid, Loungerie II, Manoukoutchi Bento, Omelette şi Temple Invisible (vineri), Somnoroase Pasarele, Tourette Roulette, AC Leonte, Karpov not Kasparov şi Messer Chups (sâmbătă), Macanache, Toni Baboon şi RoadKillSode acoustic (duminică).

În grădina TIAB, de lângă Cărtureşti Verona, cinefilii sunt invitaţi la prima ediţie a Audience Award Film Festival, un proiect care aduce publicului român filmele premiate de spectatorii marilor festivaluri de film de la Toronto, Sundance, Berlin şi Rotterdam. Festivalul va prezenta în premieră în România filmul James White, unul dintre preferatele publicului la ediţia din 2015 a Sundance Film Festival.CentrulCeh-la-StreetDelivery

Perimetrul contestat al piaţetei din faţa Bisericii Anglicane va găzdui în cele trei zile de Street Delivery un obiect-instalaţie care va funcţiona ca zonă de lounge şi punct de belvedere asupra străzii, creat de echipa de arhitecţi Atelier AD HOC. În plus, mai multe zone ale străzii Arthur Verona vor avea rasteluri de biciclete create special pentru eveniment.

Zeci de alte proiecte care aduc în prim plan obiecte de design, teme de patrimoniu, expoziţii şi demersuri recente în domeniul industriilor creative vor putea fi urmărite de bucureşteni în cele trei zile ale evenimentului ajuns la ediţia a XI-a.

În 2016 Street Delivery a ajuns la ediţia 11 în Bucureşti, ediţia 10 în Timişoara, ediţia 4 în Iaşi şi se află la prima ediţie în Baia Mare. În Cluj-Napoca, cea de-a doua ediţie a Someş Delivery are loc în perioada 18-19 iunie.Street-Delivery-B-oameni

Din 2013, Street Delivery poartă marca de eveniment responsabil oferită de Asociaţia Reper 21 prin proiectul Societal.

Street Delivery nu ar fi posibil fără sprijinul vecinilor, voluntarilor, participanţilor, sponsorilor şi al partenerilor media.street-delivery21


About