Subiecte tabu intr-un cuplu

  Top Tabu
  22/12/2020
  Comentariile sunt închise pentru Subiecte tabu intr-un cuplu

Se spune că într-un cuplu nu trebuie să existe secrete, și nici subiecte pe marginea cărora să-ție fie jenă să discuți. Cu toate acestea, în multe cupluri încă mai există subiecte tabu, cauzate în special de faptul că unul dintre parteneri se simte inconfortabil atunci când vine vorba despre ele. Există multe astfel de teme sensibile, dar în același timp, sunt trei mari subiecte tabu întâlnite la majoritatea cuplurilor. Oare și în cazul vostru se aplică?

 

Foştii parteneri

 

Veți replica poate, că ați discutat despre foștii parteneri, așa că nu există astfel de subiecte tabu pentru voi. Da, este adevărat, dar cu siguranță mai există ceva, acolo, ascuns în mintea fiecăruia, atunci când se gândește la fostul sau fosta. De aceea, specialiștii ne spun că pentru a nu exista tot felul de situații stânjenitoare, când fostul partener este adus destul de des în discuții, să se înțeleagă că există o limită, și să nu uităm nici de respectul față de trecut, dar și de discreție. Cel mai bine este să trăiți prezentul și să vă bucurați amândoi de relația pe care o aveți acum, și să nu tot aduceți trecutul în prim plan.

 

Aspectul fizic

 

Este unul dintre cele mai sensibile subiecte tabu. De ce? Simplu! Nu există persoană care să fie mulțumită de felul cum arată, așa că încearcă să nu faci mici glumițe deplasate despre colăceii de pe abdomen sau pătrățelele, de fapt, lipsa acestora. Și bărbații, dar și femeile, sunt foarte sensibili la acest subiect, care atunci când nu este tratat așa cum trebuie, poate duce chiar la desfacerea relației. Lasă replicile acide deoparte, și evidențiază-i calitățile fizice la care excelează și nu da importanță celor mai puțin bune. Până la urmă, fiecare dintre noi avem câte un mic complex fizic, așa că nu te crede buricul pământului. Poate nici ție nu-ți place să se râdă de mușchii tăi, sau despre felul în care ți-ai pensat sprâncenele, așa că gata: subiect tabu!

 

Vreau un copil cu tine!

 

Bărbaților le place libertatea, iar ideea de a face un copil, cel puțin la începutul relației, li se pare una de-a dreptul înfricoșătoare, așa că avem de a face cu unul dintre acele subiecte tabu pentru ei. Dar, surprinzător sau nu, femeile au început să îndrăgească mai mult să facă o carieră, așa că întrebarea de mai sus le provoacă și lor unii fiori reci. Cel mai bine, într-o relație, până ajungeți să vă cunoașteți bine, încercați să evitați acest subiect. Nu este un subiect pe care să nu-l abordezi niciodată, doar că este important să aștepți momentul potrivit pentru a începe o astfel de discuție.

 

Totul până la bani

 

Multe dintre discuțiile dintr-un cuplu pornesc de la bani, așa că am introdus și partea financiară în capitolul subiecte tabu într-un cuplu. Aici nu merge cu jumătăți de măsură, este bine să se stabilească de la început dacă e vorba despre ”banii noștri” sau ”banii fiecăruia”. Din păcate, prea multe cifre și calculi pot strica uneori și romantismul, așa că găsiți cea mai bună soluție ca relația să nu se învârtă doar în sfera financiară.

 

 


About