”Sunt slabă, dar sunt femeie!” – un model luptă împotriva celor ce o numesc ”dezgustătoare”

  ioana
  4 years ago
  0
  1,498

O imagine postată pe Instagram a stârnit controverse. Este vorba despre o fotografie alb – negru cu modelul australian de 26 de ani, Genevieve Barker. 

slab

 

Fotografia a fost postată de către fotograful de fashion  Brydie Mack, pe profilul acestuia de Instagram. Imediat pagina s-a umplut de comentarii legate de greutatea modelului. Aceasta a fost îndemnată să ”mănânce un burger” și i s-a spus că arată ca un schelet.

model1

slabanoaga

 

Foarte mulți dintre cei care au comentat, au susținut că modelul este prea slab și că, prin urmare, cu siguranță suferă de o boală de alimentație, precum bulimia sau anorexia. Alții doar au jignit-o spunându-i să mai mănânce un burger din când în când, dar au fost și comentatori care i-au ținut partea. Aceștia au explicat că Genevieve nu este un schelet, și nici un monstru, ci pur și simplu are o siluetă zveltă și subțire.

modell

model6

 

Genevieve a declarat pentru Daily Mail Australia:

Postez foarte multe poze pe Instragram (agențiile de modelling mă încurajează să o fac) și sunt deseori bombardată cu comentarii precum ”mănâncă un burger”, ceea ce doare foarte, foarte tare.

model5

model4

 

Înainte mă simțeam rușinată și vinovată pentru felul în care arăt. Dar acum nu mai este cazul. Muncesc mult pentru corpul meu. Sunt în mod natural slăbuță, dar mă antrenez practic ca un atlet și mă hrănesc cu mâncărurile de care am nevoie pentru a mă antrena și pentru a avea energie la ședințele foto. Sunt sănătoasă și puternică și, da, sunt slabă!

Fotografia a fost realizată și postată de către directorul creativ, stilistul și fotograful  Brydie Mack pentru revista Souvenir.

Genevieve Barker a lucrat ca și model atât în reviste, cât și în cadrul prezentărilor de modă de la Berlin, Paris, Milano și a prezentat pentru case precum Chanel, Louis Vuitton, Oscar de la Renta și Harpers Bazaar.

Chiar sper că într-o bună zi oamenii își vor da seama că nu este acceptabil să-i chinui pe ceilalți pe social media în legătură cu felul în care arată, fie că sunt slabi, înalți, scunzi, grași sau dacă au pielea verde ca a lui Hulk. Cuvintele dor. Sunt ușor de tastat, dar foarte greu de citit. Oamenii trebuie să învețe să gândească înainte să apese tastele.

model3

model2


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *