Suplimentele Pentru Piele: Tenul Tău va Străluci Mai Tare ca Niciodată

  master
  27/01/2022
  Comentariile sunt închise pentru Suplimentele Pentru Piele: Tenul Tău va Străluci Mai Tare ca Niciodată

Organismul are nevoie de vitamine pentru a funcţiona, iar cei care au deficit de vitamine, deseori au diverse probleme de sănătate, iar uneori chiar şi probleme vizibile la nivelul pielii. Anumite vitamine sunt vitale pentru sănătatea pielii şi se regăsesc în atât în suplimente, cât şi în produsele de îngrijire corporală.

Este adevărat că, în mare măsură, aspectul pielii este condiţionat de genetică, dar sunt multe situaţii în care prin administrare de suplimente cu vitamine pentru piele şi ten se pot obţine îmbunătăţiri remarcabile. Astfel, dacă deficitul de vitamine poate face ca pielea să aibă un aspect mai puţin sănătos, completând alimentaţia cu suplimentele adecvate, pielea îşi poate îmbunătăţi foarte mult aspectul. De asemenea, ar trebui eliminate cauzele care grăbesc îmbătrânirea pielii, adică expunerea fără protecţie la soare, poluarea şi fumatul.

 

Rolul vitaminelor în îngrijirea pielii

Nu toate vitaminele contribuie la sănătatea şi aspectul pielii, însă sunt câteva care au un rol esenţial în capacitatea de regenerare precum vitaminele E şi C. Cel mai bun mod pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă este să ai o alimentaţie bogată în vitamine şi un organism sănătos.

Pielea reflectă condiţia interioară şi, dacă persoana suferă de diverse afecţiuni, acestea pot deveni vizibile prin diverse simptome le nivelul pielii. De exemplu, cei care suferă de afecţiuni ale ficatului, au pielea mai galbenă.

Folosirea suplimentelor şi a produselor cosmetice, aspectul pielii poate fi îmbunătăţit, dar numai dacă există un deficit de vitamine. Dacă condiţia pielii are la baza alte cauze precum bolile grave, este posibil ca vitaminele să nu ajute foarte mult. De asemenea, dacă pielea prezintă cicatrice sau pete de soare, unele seruri cu vitamine vor ajuta.

Oricare ar fi situaţia, însă, dieta sănătoasă este prima soluţie pentru a preveni şi îmbunătăţi aspectul pielii, iar administrarea suplimentelor ar trebui să fie doar o completare a acesteia şi să se realizeze numai după recomandarea medicului. Totodată, dacă suferiţi de o afecţiune precum acneea sau eczemele, înainte de administrarea suplimentelor ar trebui consultat un medic dermatolog.

 

Vitamina A

Există o formă de vitamina A numită şi retinol care se regăseşte deseori în produsele de îngrijirea pielii. Aceasta poate ajuta la prevenirea apariţiei liniilor fine şi a ridurilor şi îmbunătăţeşte capacitatea pielii de a se regenera şi vindecă în mod natural. Trebuie avut grijă, însă, pentru că sub forma topica poate provoca iritaţii ale pielii. De aceea, cei cu pielea sensibilă vor folosi topic această vitamină numai după un test şi vor începe cu un produs cu o concentraţie slabă.

 

Vitamina C

Este cel mai cunoscut antioxidant şi vitamina cu un rol critic în producerea de colagen. Întrucât nu absoarbe razele UV, vitamina C poate proteja pielea de razele soarelui. Cei cu deficienţa de vitamina C sau care suferă de scorbut, vor sesiza ameliorarea rănilor şi a pielii uscate.

 

Vitamina D

Vitamina D se poate obţine prin expunerea moderată la soare, însă, din cauza faptului că radiaţiile pot afecta pielea grăbindu-i îmbătrânirea, se creează un cerc vicios din care se poate ieşi doar prin administrarea suplimentelor cu vitamina D. Deficitul de vitamina D îngreunează absorbţia calciului şi, prin urmare, afectează sănătatea oaselor. Persoanele care suferă de psoriazis pot folosi topic vitamina D pentru ameliorarea simptomelor.

 

Vitamina E

Este recunoscută ca fiind un antioxidant valoros pentru menţinerea sănătăţii pielii şi nu lipseşte din produsele de îngrijire corporală. Fără a fi un înlocuitor pentru cremele de cu SPF, poate avea şi rol de protecţie faţă de radiaţiile UV. De asemenea, poate ameliora şi grăbeşte vindecarea arsurilor solare, motiv pentru care nu lipseşte din cremele şi gelurile recomandate după plajă.

 

Vitamina K

Are un rol critic în coagularea sângelui şi, prin urmare, este esenţială în vindecarea rănilor. De asemenea, poate reduce aspectul neplăcut al vânătăilor şi contribuie la sănătatea oaselor.

 

Folosirea vitaminelor pentru îngrijirea pielii

Sunt mai multe modalităţi în care vitaminele se pot folosi pentru a ameliora aspectul pielii. Cea mai bună modalitate şi prima recomandată este adoptarea unei diete bogată în vitamine şi minerale, legume şi fructe proaspete. Dieta poate fi completată, în anumite cazuri şi numai după recomandarea medicului, cu suplimente alimentare. Este o modalitate uşoară de a obţine necesarul zilnic de vitamine de care organismul şi pielea ta au nevoie. Însă, trebuie avut grijă să nu se facă excese.

 

De reţinut

Unele vitamine sunt absorbite de piele şi de aceea vei putea găsi multe produse cosmetice îmbogăţite. Totuşi, fără o dietă sănătoasă, numai după simplă aplicarea a cremelor şi a loţiunilor cu vitamine, este greu de crezut că pielea ta va arăta mai bine.

Nu toate cremele sunt la fel, unele având concentraţii mai mari de vitamine. In plus, sunt vitamine care, folosite topic, pot provoca iritaţii la nivelul pielii, mai ales dacă sunt în concentraţii mari. De aceea, cremele cu vitamine trebuie aplicate cu precauţie şi discutat înainte cu un medic dermatolog.


About