Tânărul din Bacău, sosit din China, nu este infectat cu coronavirus

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  56

Tânărul din Bacău adus luni la Institutul ”Matei Balş” din Capitală cu suspiciune de coronavirus, după ce în urmă cu câteva zile revenise din China, nu este infectat. El are gripă, iar marţi va fi externat, urmând să se trateze în ambulatoriu, potrivit news.ro.

”Nu este vorba despre infecţie cu noul coronavirus la pacientul transferat ieri de la Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Prof. dr. Matei Bals” . Investigaţiile efectuate pacientului care a fost transferat ieri de la Spitalul Judeţean de Urgentă Bacău la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Bals” au arătat că acesta nu este infectat cu noul coronavirus, ci are ale afecţiuni virale. Pacientul a fost testat şi a avut rezultate pozitive pentru gripă şi adenovirus, primind tratament medical de specialitate”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Citește și: ANM: Bucureștenii vor avea parte de temperaturi minime de 1-2 grade, ploi slabe și vânt

Starea pacientului este bună şi va fi externat în cursul zilei de astăzi urmând să continue tratamentul în ambulatoriu.

Ministerul Sănătătii reaminteşte tuturor unitătilor sanitare şi direcţiilor de sănătate publică că, în astfel de cazuri, este obligatorie respectarea procedurilor de raportare şi comunicare, precum şi a protocoalelor care au fost transmise de către Ministerul Sănătătii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică-Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *