Te simți anxioasă chiar și atunci când ajungi acasă? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a depăși aceste momente!

  Top Tabu
  16/09/2020
  Comentariile sunt închise pentru Te simți anxioasă chiar și atunci când ajungi acasă? Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a depăși aceste momente!

Stresul este o componentă des întâlnită în multe momente, iar uneori este dificil să-l lași în urmă. Stările de anxietate se află în strânsă legătură cu acest aspect, generând o dispoziție agitată și un sentiment neplăcut de instabilitate. 

Deși casa ar trebui să fie un loc de odihnă și de relaxare, este posibil să nu reușești întotdeauna să te deconectezi de la evenimentele de peste zi, rămânând în continuare influențată de factorii stresori pe care i-ai acumulat de-a lungul zilei. Totuși, există modalități prin care poți combate acest fenomen și este important să știi cum să procedezi pentru a gestiona astfel de clipe.

Iată 3 lucruri pe care le poți face pentru a depăși momentele în care te simți anxioasă!

1. Creează-ți momente de răsfăț

Momentele de răsfăț sunt o metodă excelentă de a transmite creierului tău emoții pozitive – există multe posibilități pe care le poți pune în aplicare în acest sens. Fie că preferi să faci o baie fierbinte sau să te delectezi cu mirosuri îmbietoare și arome inedite ale unor uleiuri esențiale, lumânări parfumate, ori geluri de duș Premium, fie că îți place să mănânci un fel de mâncare anume, este recomandat să nu amâni aceste inițiative, fiindcă ele au un efect extraordinar asupra psihicului tău! Te vei simți mai apreciată și mai plină de încredere, iar toate problemele la care te gândești vor dispărea imediat!

2. Ancorează-te în lucrurile care îți fac plăcere

Lucrurile sau activitățile care îți fac plăcere pot modifica cu totul starea pe care o ai! Hobby-urile și pasiunile sunt oportunități pe care le ai la îndemână oricând, dacă le acorzi timpul necesar. Ia-le în considerare pe cele care pot fi făcute în interiorul casei tale, după o zi grea de muncă – poți citi o carte pe care îți dorești să o citești, dar nu ai apucat până acum, poți picta sau desena, sau chiar poți face un mic antrenament sportiv. 

Bineînțeles, variantele sunt multiple și poți jongla cu ele în funcție de ceea ce te atrage pe tine – este esențial să nu amâni aceste mici acțiuni, găsind scuze sau motive de a procrastina. Ai încredere în abilitățile tale și schimbă-ți rutina zilnică prin intermediul unor mici tehnici care îți pot prelungi viața și buna dispoziție!

3. Deconectează-te!

Deconectarea este necesară și utilă, mai ales dacă reușești să o obții, în adevăratul sens al cuvântului. Setează-ți un program mental prin care să nu te mai gândești la niciun fel de probleme trecute, prezente sau viitoare. Probabil ai observat că, de multe ori, atunci când ajungi acasă, ai în minte tot ce n-a mers bine în ziua respectivă, dar și tot ceea ce ai de făcut în următoarea zi. Încearcă să lași deoparte toate aceste preocupări și să-ți orientezi atenția doar către tine însăți – vei vedea, în mod cert, beneficiile. Și nu uita – deconectarea presupune să faci, din când în când, o pauză de la lumea virtuală și de la rețelele de socializare, care pot adăuga un plus de anxietate prin noianul de informații cu care te pun în contact! 

Așadar, stările de anxietate pot fi înlăturate, dacă reușești să-ți schimbi modul de gândire și de acțiune. Acasă trebuie să fie un loc primitor, de recreere și odihnă, în care să te rupi de realitatea cotidiană. Ține cont de acest aspect, relaxează-te și petrece timp prețios cu propria persoană!

Sursă foto: shutterstock.com


About