Tips&tricks: ce tipuri de pardoseli ai la dispoziție?

  Top Tabu
  20/06/2023
  Comentariile sunt închise pentru Tips&tricks: ce tipuri de pardoseli ai la dispoziție?

Ești în plin proces de amenajare a unui spațiu, pentru a-ți deschide o afacere și încă nu ești decis în privința materialelor pe care să le folosești pentru podea?

Descoperind care sunt principalele tipuri de pardoseli: https://www.milucon.ro/pardoseli/, pe care le ai la dispoziție, îți va fi mai ușor să iei o decizie. Din fericire, gama de produse pe care o găsești astăzi pe piață este una extrem de variată, care îți permite să studiezi mai multe variante, până să te oprești la cea mai potrivită pentru tine!

Tipuri de pardoseli, în funcție de finisaj și aspect

Pentru a putea alege pardoseala corectă, indicat este să pui în balanță câteva elemente importante încă de la început. De exemplu, gândește-te la modul în care vrei să folosești spațiul respectiv. De exemplu, dacă urmează să desfășori aici activități cu un trafic intens, ai nevoie de o pardoseală pe măsură, care să susțină chiar și utilaje grele. În schimb, dacă vrei să deschizi un magazin ori un centru de expoziții, este suficient să te orientezi către o pardoseală calitativă, dar și frumoasă ca aspect.

Pardoseli industriale

Pardoselile industriale îți sunt la îndemână atunci când vrei să-ți deschizi o hală sau o linie de producție și urmează să folosești utilaje grele, care pun o presiune mare asupra podelei. Este vorba despre pardoseli obținute din rășini poliuretanice și epoxidice, a căror durată de viață este una considerabilă. Poți opta pentru acestea în diferite straturi, în funcție de neesități.

Despre pardoselile industriale trebuie să mai știi că au o durată de viață sporită, de până la 30 de ani, fiind ușor atât de montat, cât și de întreținut.

Pardoseli epoxidice

Cunoscute și sub denumirea de pardoseli artistice, datorită aspectului lor interesant, pardoselile epoxidice reprezintă soluții excelente, de care te poț folosi mai ales dacă vrei să deschizi un business bazat pe imaginație. Mai mult, este bine să ai în vedere faptul că pardoselile epoxidice sunt ideale atât pentru zone cu trafic intens, cât și pentru cele cu un trafic mai redus, oferindu-ți posibilitatea de a le întreține foarte simplu.

Pardoseli lipite

De regulă, poți folosi pardoseli lipite în spații precum arenele sportive, spațiile private sau spații comerciale. Acestea aduc întotdeauna un plus de confort zonelor în care sunt folosite, transformând spațiile respective într-unele foarte primitoare și calde. Totodată, pardoselile lipite pot fi folosite și în spații de birouri, restaurante ori hoteluri, fiind ușor de aplicat, dar și de întreținut pe termen lung.

Pardoseli poliuretanice

Despre pardoselile poliuretanice trebuie să știi că fac parte din gama pardoselilor lichide, fiind obținute întotdeauna prin tehnica de turnare a unui amestec de rășini și cimenturi speciale, în funcție de nivelul de densitate dorit. Cu proprietăți chimice și mecanice excelente, pardoselile poliuretanice au o durată de viață sporită și, chiar dacă sunt mai sensibile la umiditate, îți asigură calitate în timp și posibilitatea de a le utiliza în spații precum: cabinete medicale, magazine ori laboratoare de patiserie.

Beton elicopterizat

Nu în ultimul rând, ai la dispoziție și betonul elicopterizat, care este ușor de aplicat și care are o durată de viață de până la peste 30 de ani. Dacă vrei să obții o pardoseală perfect netedă, ce rezistă la toate tipurile de șocuri, nu ezita să optezi pentru această variantă. Mai mult, poți alege și o culoare pe care să o aplici peste beton, dacă vrei să îi oferi acestuia un aspect mai deosebit.

Milucon.ro îți este alături atunci când trebuie să iei o decizie în privința pardoselii pentru spațiul de care dispui. Tot online găsești și cea mai bună hidroizolatie Milucon, precum și alte produse excelente, durabile și cu un aspect deosebit!


About