Tips&tricks: cum sa alegi cel mai bun psiholog de copii?

  Top Tabu
  02/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru Tips&tricks: cum sa alegi cel mai bun psiholog de copii?

Alegerea celui mai bun psiholog de copii reprezinta o sarcina dificila pentru parintii care vor sa se asigure ca micutii lor au parte de cel mai bun tratament pentru a-si redobandi echilibrul psihic. Este vorba despre o persoana care are capacitatea de a lucra cu copiii, astfel incat sa ii ajute sa isi descopere emotiile, starile si sa aiba parte de o santate mentala buna. Mamele si tatii care au nevoie de sprijin specializat trebuie sa stie, insa care sunt elementele de care trebuie sa tina cont astfel incat sa ia cea mai buna decizie pentru micutii lor.

Acreditare

Pentru inceput, psihologii trebuie neaparat sa fie acreditati de catre Colegiul Psihologilor din Romania si sa aiba un atestat de libera practica valabila. Aceste conditii pot fi verificate foarte usor pe site-ul Registrului Unic al Psihologilor.

Formare profesionala

Un alt aspect pe care mamele si tatii trebuie sa il verifice este referitor la formarea profesionala a psihologilor pe care ii iau in considerare. Acestia treuie sa aiba cel putin cursuri de baza de formare profesionala, pentru ca astfel asigura parintii ca stiu care sunt metodele de evaluare a tinerilor pacientilor, dar si care este cea mai buna varianta de consiliere, respectiv de interventie pentru fiecare copil in parte.

Alegerea celui mai bun psiholog de copii in functie de cabinet

Mediul in care merg cei mici pentru a beneficia de serviciile celui mai bun psiholog de copii este si el important. Cabinetul trebuie sa fie prietenos cu tinerii pacienti din punct de vedere cromatic, dar si cand vine vorba despre modul in care sunt aranjate piesele de mobilier, respectiv elementele de decor. Cei mici tind sa se deschida mult mai bine in fata unor straini atunci cand se simt in siguranta si atunci cand dispun de toate conditiile necesare.

Dragoste pentru copii

O alta conditie in functie de care mamele si tatii trebuie sa aleaga psihologul potrivit pentru cei mici este ca acesta sa iubeasca copiii si sa ii placa sa lucreze cu acestia. Este important ca specialistii sa aiba o inclinatie catre a dezvolta relatii cu micutii, mai ales ca tinerii pacienti simti intotdeauna daca sunt bine primiti sau nu.

Disponibilitatea

Disponibilitatea este si ea esentiala pentru parintii care au nevoie de un psiholog pentru copiii lor. Este important ca specialistul sa le poata face o programare cat de curand, in functie de problemele cu care se confrunta cei mici.

Tinand cont de toate aspectele care au fost mentionate anterior, mamele si tatii pot gasi cat mai usor ajutorul specializat de care au nevoie micutii lor. Fie ca acestia au suferit o trauma, fie ca se confrunta cu o boala fizica ce ii afecteaza foarte mult, tinerii pacienti trebuie sa se simta confortabil in cabinetul pe care parintii ii aleg pentru ei, astfel incat sa se poata deschide din punct de vedere emotional. Relatia dintre psihologi si copii este esentiala pentru obtinerea rezultatelor dorite!


About