Top 10 avantaje ale gresiei de mari dimensiuni

  Top Tabu
  20/12/2021
  Comentariile sunt închise pentru Top 10 avantaje ale gresiei de mari dimensiuni

Alegerea unui model potrivit de gresie pentru locuința ta poate fi dificilă, având în vedere diversitatea de modele. Ai nevoie de puțină imaginație și, de ce nu, de îndrăzneală, pentru a-ți monta în locuință gresia care ți se potrivește. Află din acest articol de ce este important să alegi gresie de mari dimensiuni pentru interiorul casei tale.

 

 Cum alegi gresia potrivită pentru baie?

 

Atunci când vine vorba despre alegerea gresiei potrivite pentru baie, trebuie să ai în vedere faptul că acest spațiu îmbină intimitatea cu funcționalitatea. De aceea, alegerea plăcilor de gresie reprezintă o etapă importantă în amenajarea acestui spațiu. Pentru astfel de încăperi, achiziționează plăci de gresie cu forme simple, care să permită întreținerea lor în mod facil. De asemenea, potrivite sunt materialele care să permită curățarea eficientă, fără a lăsa urme sau a decolora plăcile de gresie. Dacă dorești ca baia ta să aibă un aspect modern, poți alege gresie de mari dimensiuni, potrivit tilegiant.co.uk. Cele mai multe modele de gresie de mari dimensiuni sunt fabricate din materiale naturale, precum piatra.

 

 Gresie mată sau lucioasă?

 

Ai ales forma gresiei, culoarea ei, acum trebuie să decizi dacă vrei să fie mată sau lucioasă. Plăcile de gresie lucioasă sunt însă mai greu de întreținut și ai nevoie de produse speciale pentru a le curăța, astfel încât să eviți apariția amprentelor și a petelor. În schimb, plăcile mate de gresie sunt foarte ușor de curățat și nu necesită o atenție deosebită. De asemenea, dacă dorești să scoți în evidență spațiul în care vrei să amenajezi baia, astfel încât să pară mai mare, ține cont de dimensiunile plăcilor de gresie și culorile acestora. Nuanțele deschise ale plăcilor lucioase vor oferi senzația de spațiu, mai ales că asigură o reflexie mai bună a luminii. Iată câteva idei de culori ce te pot inspira:

 

Alb – creează senzația de spațiu generos într-o cameră îngustă.

 

Tonurile neutre de bej sau crem – îmbină la relaxare și te fac să te simți confortabil în propria casă.

 

Gri închis sau negru – plăcile de gresie de culoare închisă conferă un aspect luxos încăperilor.

 

Culorile vii – tonurile vii sunt ideale pentru spațiile înguste, oferind energie zonelor în care sunt montate.

 

<h2>Cum alegi textura gresiei potrivite pentru casa ta?</h2>

 

Textura este un aspect de care trebuie să ții cont atunci când dorești să cumperi astfel de produse:

 

Gresia din ceramică – reprezintă materialul cel mai des folosit pentru realizarea gresiei. Aceste plăci pot fi ușor de tăiat și de fixat în locurile unde trebuie montate.

 

Gresia porțelanată – oferă avantajul rezistenței îndelungate la șocuri, fiind ideală pentru a fi montată în spațiile cu trafic intens dintr-o locuință.

 

Gresia din marmură. Marmura este unul dintre cele mai apreciate materiale naturale. Gresia poate fi amplasată atât pe hol, cât și în baie. Are o rezistență crescută la șocuri și este impermeabilă.

 

 10 avantaje ale gresiei de mari dimensiuni

 

Iată care sunt principalele avantaje ale plăcilor de gresie de mari dimensiuni:

 

 1. Oferă senzația de spațiu

Dacă vrei ca locuința ta să pară mai spațioasă, plăcile de gresie de mari dimensiuni sunt o alegere potrivită.

 

 2. Creează un efect de uniformitate

Atunci când optăm pentru gresie de mari dimensiuni, vom folosi mai puține plăci, ceea ce va crea un efect vizual de continuitate și uniformitate.

 

 3. Necesită un timp redus de montare

Un alt avantaj oferit de gresia de mari dimensiuni constă în faptul că montarea acesteia va dura mai puțin, deoarece va fi nevoie de mai puține plăci pentru a acoperi suprafața vizată.

 

 4. Poate fi mai ieftină decât gresia clasică

Achiziționarea și montarea gresiei de mari dimensiuni pot costa mai puțin decât gresia clasică. Uneori, materialele care imită piatra naturală sunt mai ieftine. De asemenea, nu este nevoie de multe persoane pentru a monta plăcile de mari dimensiuni.

 

 5. Este la modă

Dacă îți place să ții cont de trendurile în materie de design, plăcile de gresie de mari dimensiuni sunt alegerea potrivită. Ele dau un aspect modern oricărui spațiu în care sunt integrate.

 

 6. Este mai ușor de curățat

Plăcile de gresie de mari dimensiuni sunt mai ușor de întreținut, deoarece există mai puține zone în care se poate acumula murdăria.

 

 7. Este o alegere ecologică

Realizarea acestor plăci de gresie presupune o cantitate redusă de materii prime, precum și un consum mai mic de energie și apă.

 

 8. Este rezistentă la apă

Plăcile de gresie de mari dimensiuni sunt rezistente la apă. Glazura folosită împiedică apa și umezeală să pătrundă în materialul din care plăcile sunt realizate, ceea ce face acest tip de gresie să fie potrivit mai ales pentru băi.

 

 9. Este potrivită pentru spații intens circulate

Aceste plăci de gresie sunt mai rezistente decât cele obișnuite, ceea ce le face mai potrivite pentru zone intens circulate din locuință, precum holurile.

 

 10. Poate fi adaptată în funcție de preferințe

Datorită avantajelor oferite de printul digital, gresia de mari dimensiuni poate avea aspectul oricărui material, cum ar fi piatra naturală, porțelanul, metalul sau lemnul.


About