Tot ce Trebuie să Știi Despre Îngrijirea Cuticulelor

  Top Tabu
  27/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Tot ce Trebuie să Știi Despre Îngrijirea Cuticulelor

Hands with short manicured nails colored with pink and red nail polish and rose flower

Manichiura atrăgătoare înseamnă mai mult decât tăierea şi pilirea unghiilor, necesitând şi o întreţinere cât mai adecvată a cuticulelor. Doar aşa poţi avea mâinile îngrijite şi frumoase!

Sunt multe instrumente pe care le poţi folosi pentru a avea grijă în mod adecvat de unghii şi cuticule, de la capete de freză pentru unghii şi cuticule, până la foarfece pentru cuticule, cuţite şi împingătoare de cuticule. Sunt instrumente care nu pot lipsi dintr-un set de manichiură şi esenţiale pentru a obţine rezultate remarcabile.

Ce sunt cuticulele?

Cuticulele reprezinta pielea delicată care creşte la baza unghiilor şi care are rolul de a le proteja de infecţii şi a le asigura creşterea sănătoasă. Pentru că sunt foarte delicate, îngrijirea cuticulelor necesită instrumente de manichiură de calitate superioară. Doar aşa pot fi tăiate fără probleme, fără a le rupe şi a provoca sângerări inestetice. Din păcate, multe instrumente sunt de proastă calitate şi pot dăuna cuticulelor. 

Cum ar trebui să fie instrumentele pentru îngrijirea cuticulelor

Când vine vorba despre tăierea cuticulelor, precizia şi calitatea instrumentelor folosite sunt primordiale. Acestea trebuie să fie foarte bine ascuţite pentru a putea tăia cuticulele uniform şi delicat. Dacă vei investi în instrumente de calitate, nu se vor toci după numai câteva manichiuri şi vei avea mai mult de câştigat în timp.

Cele mai bune instrumente de tăiat cuticule sunt fabricate în Germania din oţel rezistent. Acesta este călit şi păstrează lama sau muchia de tăiere a instrumentului pentru o perioadă îndelungată, fără a necesita ascuţire. Instrumentele de tăiat cuticule germane sunt apreciate printre experţii în nail art din întreaga lume. Ascuţite, precise şi durabile, sunt indispensabile în setul de manichiura!

Instrumente necesare pentru îngrijirea cuticulelor

Îngrijirea cuticulelor implică trei etape principale: tăierea, împingerea înapoi şi hidratarea. Este nevoie de instrumente de precizie pentru tăierea cuticulelor, dar şi de alte accesorii şi produse de îngrijire:

Împingătoare de cuticule

Ustensile de tăiat cuticule

Uleiuri şi creme pentru hidratarea cuticulelor

Cleşte pentru cuticule

Cleştii pentru cuticule sunt cele mai populare instrumente de îngrijire a cuticulelor. Au două mânere care se pot manevra prin acţiunea palmei şi a degetelor. Sunt instrumentele perfecte pentru cei care preferă cleştii pentru a tăia şi permit tăierea cu precizie a cuticulelor în zonele greu accesibile. Sunt disponibile în diverse dimensiuni şi lungimi a lamei de tăiere şi recomandate persoanelor care nu vor să depună efort prea mare la tăiere. Mânerele cleştelui trebuie strânse foarte uşor pentru a tăia cuticulele.

Foarfecele pentru cuticule

Sunt mai subţiri decât foarfecele obişnuite pentru unghii, au lame fine şi permit tăierea impecabilă a cuticulelor. Aşa cum sugerează şi denumirea, se vor folosi numai pentru a tăia cuticulele, nu şi pentru unghii. Lamele subţiri, dacă sunt ascuţite adecvat, îndepărtează eficient cuticulele în exces şi lăsa o linie curată. 

Mărcile germane includ şi foarfece pentru cuticule cu lame extra fine care facilitează tăierea de mare precizie. Vârfurile sunt foarte ascuţite şi funcţionează remarcabil pe cuticulele fine, fiind ideale pentru persoanele care vor să aibă patul unghiilor impecabile şi doresc să folosească cele mai bune instrumente de manichiură. 

Cuţitele pentru cuticule

Sunt frecvent utilizate la manichiură şi au o lamă care taie cuticulele crescute excesiv. Există şi cuţite pentru cuticule în formă de V care au o lamă despicată ascuţită pe ambele părţi. Dacă vrei să îţi poţi îngriji cuticulele cât mai bine, ar trebui să ai în trusa ta de manichiură şi acest instrument.

Împingătoare de cuticule

Sunt instrumente cu dublă funcţie. Se pot folosi pentru a împinge cuticulele înapoi fără a le mai tăia sau pentru a împinge cuticulele înapoi după tăiere. Împingătoarele de cuticule de înaltă calitate ar trebui să aibă un vârf proiectat anatomic care se potriveşte pe patul unghiei. Majoritatea persoanelor prefera forma rotunjită şi evită colţurile ascuţite care pot provoca durere. 

Când cuticulele sunt împinse înapoi, patul de unghii arată îngrijit şi curat, iar unghia este gata pentru a a aplica ojă. Pentru că formă unghiei trebuie să oglindească forma cuticulelor, se va începe cu îngrijirea cuticulelor şi apoi se vor tăia unghiile. Astfel se va obţine un aspect natural şi plăcut al unghiei. 

Indiferent de instrumentele folosite, nu trebuie uitat că înainte cuticulele să fie cât mai bine înmuiate. De aceea, îngrijirea cuticulelor se poate face după dus sau după ce mâinile au fost ţinute la înmuiat cel puţin 5 minute. De asemenea, după îngrijire, se va aplica un ulei sau o cremă de hidratare pentru cuticule şi mâini. 

Uleiuri pentru cuticule

Pe bază de ulei de migdale – este bogat în vitamina E şi are efect calmant şi hidratant

Pe bază de ulei de măsline – este o sursă de vitamina E şi se absoarbe foarte uşor în piele

Pe bază de ulei de arbore de ceai – poate trata şi ciuperca unghiilor, motiv pentru care se recomandă persoanelor predispuse către infecţii fungice

Pe bază de ulei de jojoba – este bogat în vitaminele B şi E şi ajută la întărirea şi creşterea unghiilor

Pe bază de ulei de avocado – se absoarbe uşor în piele şi permite ingredientelor hrănitoare să pătrundă în profunzime în cuticule.


About