Trăiești în oraș, dar vrei o curte ca la țară? Iată ce poți face pentru a-i oferi autenticitate!

  Top Tabu
  13/07/2021
  Comentariile sunt închise pentru Trăiești în oraș, dar vrei o curte ca la țară? Iată ce poți face pentru a-i oferi autenticitate!

Chiar dacă viața la oraș ți-a oferit multiple posibilități pentru a-ți croi un trai cât mai plăcut, cu siguranță îți amintești cu drag și dor de momentele petrecute cu părinții sau bunicii la țară. Legumele proaspăt culese, fructele mereu suculente și mâncărurile care mai de care mai gustoase sunt printre primele lucruri care îți vin în cap atunci când te gândești la curtea de la țară, iar dacă locuiești la casă, există câteva modalități prin care poți aduce măcar puțin din atmosfera copilăriei tale.

Iată cum te poți bucura de o curte ca la țară!

     1. Plantează pomi fructiferi

O metodă ingenioasă prin care poți crea un petic de culoare în curtea ta este să îți plantezi pomi fructiferi ce îți vor oferi fructe proaspete și extrem de sănătoase. La oraș, de regulă, poți opta pentru diverse soiuri, însă cei mai întâlniți sunt: mărul, părul, caisul sau pentru a obține și puțină umbră în curte, poți planta și o viță de vie. Astfel, ai și posibilitatea de a prepara un vin de casă aromat.

     2. Achiziționează sau adoptă un câine

O curte autentică nu ar trebui să fie lipsită de cel mai bun prieten al omului și anume câinele. Un mic cățeluș aduce odată cu el multe momente de bucurie în familie. Fiecare rasă de câine are caracteristici proprii, așa că trebuie să găsești unul care să se potrivească cu tine și familia ta, iar în cazul în care ai copii, trebuie să știi care sunt cei mai afectuoși câini. Nu uita faptul că un câine trebuie tratat precum un copil, ai mereu grijă să nu-i lipsească nimic, de la mâncare și până la plimbări, momente de joacă și desigur, dragoste.

     3. Crește câteva animale într-un mic colțișor

Știi probabil faptul că o curte de oraș nu este foarte permisivă atunci când vine vorba de creșterea animalelor, dar dacă dispui de puțin spațiu în plus, poți alege să crești câteva păsări pentru a avea mereu ouă proaspete și carne bio. În acest sens, poți cumpăra incubatoare de ouă de la Magnet Center, care te vor ajuta să crești propriile tale păsări.

     4. Fă-ți loc pentru câteva fire de legume

Nicio zi nu ar trebui să fie încheiată fără o masă în care să incluzi și câteva legume. Fie că este vorba de un fel de mâncare, o garnitură sau o salată, legumele sunt vitale pentru o bună funcționare a organismului. Tocmai din acest motiv, poți opta să-ți amenajezi propria grădină plină de legume. Roșiile, castraveții, ardeii sau dovleceii pot fi ușor de plantat, iar tu te vei putea bucura de roadele gustoase ale acestora.

     5. Decorează cât mai natural curtea

Acum că ai tot ceea ce ține de alimente și distracție în curtea casei tale, este timpul să o decorezi cât mai frumos și natural cu putință. Pe lângă pomii și legumele plantate poți opta să amenajezi și un spațiu cu diferite flori de sezon pentru o explozie de culoare. Totodată, poți achiziționa și diverse ornamente de grădină, cât și aranjamente și ghivece de flori. Trandafirii, bujorii sau lalelele au culori vibrante și dau un miros plăcut întregii curți.

 

Viața de oraș poate deveni destul de monotonă, iar farmecul începe să dispară treptată. Tocmai din acest motiv, poți opta să îți amenajezi o curte cât mai apropiată de ceea ce găsești la țară. Alimentele proaspete, animalele și plantele pot da viață curții tale, iar tu poți să simți mai intens dragostea pentru acasă.

 

Sursa foto: Unsplash.com


About