Transpirația excesivă îți dă bătăi de cap? Iată 3 soluții la îndemâna oricui pentru a scăpa de petele inestetice!

  Top Tabu
  4 weeks ago
  0
  9

Temperaturile au crescut, activitățile tale s-au diversificat și hainele pe care le îmbraci dimineața trebuie să rămână impecabile până seara târziu când ajungi acasă.

Fie că mergi la birou sau la o întâlnire importantă, la o aniversare sau, pur și simplu, la o plimbare, cel mai mare coșmar pentru mulți bărbați este transpirația și petele provocate de aceasta, pete ce apar în momente total nepotrivite. Cu siguranță, ai trecut nu doar o dată printr-o astfel de situație și poate, uneori, nu ți-ai dat sacoul jos tocmai din acest motiv, chiar dacă afară erau 40 de grade. Există totuși câteva metode eficiente prin intermediul cărora poți remedia această problemă incomodă.

Iată 3 soluții eficiente împotriva petelor de transpirație:

1.       Poartă un tricou sub cămașă – chiar dacă poate părea ciudat să mai îmbraci ceva pentru a nu transpira, ei bine, folosirea unui tricou sub cămașă te poate salva în multe situații neplăcute. Acesta este realizat din materiale subțiri, ce vor absorbi transpirația în exces și, astfel, nu vor apărea pete pe cămașă.

2.       Echipează-te cu șervețele antiperspirante – dincolo de antiperspirantele obișnuite, există o serie de produse sub formă de șervețele impregnate cu o substanță specială, pe care le poți folosi o dată la câteva zile și care asigură o protecție mult mai mare împotriva transpirației în exces. Printr-o simplă aplicare, glandele sudoripare sunt inhibate și vei transpira mai puțin. Veste bună este că le poți utiliza pe orice zonă a corpului. 

3.       Folosește antiperspirant noaptea – chiar dacă, de obicei, folosești deodorant sau antiperspirant dimineața, după duș, prin transpirație, produsul este eliminat de pe suprafața pielii și vei avea tendința să crezi că nu își face efectul. Astfel, vei folosi o cantitate mai mare pentru a spori protecția, însă, în acest fel, îți vei strica hainele, pentru că petele care rămân pe haine sunt cauzate de excesul de antiperspirant. Cel mai indicat este să folosești aceste produse seara, la culcare, pentru că, noaptea, nu vei transpira atât de mult, iar ingredientele din compoziția acestora rămân pe suprafața pielii și își vor face efectul.

În plus, o soluție simplă poate fi să ai mereu la îndemână o cămașă de schimb, fie în mașină, fie la birou, la care să poți apela nu doar când transpirația îți dă bătăi de cap, ci și în cazul altor incidente: o pată de cafea sau de la sosul de la masa de prânz. Așadar, poți comanda câteva cămăși pentru bărbați de aici și, astfel, vei sta liniștit orice s-ar întâmpla. Mai mult, ia-ți articole pe diverse culori, pentru a le putea asorta cu ușurință. 

Nu uita nici de dietă! Mâncărurile picante, de exemplu, păcălesc corpul că are o temperatură mai ridicată decât este normal și, astfel, acesta începe să transpire pentru a se răcori. Alcoolul și cafeaua, de asemenea, favorizează transpirația în exces, dilatând vasele de sânge. Evită-le pe cât posibil pentru a deține controlul!

În concluzie, chiar dacă temperaturile sunt mari, vara poți purta cămășile tale favorite fără teama petelor inestetice de transpirație, atunci când folosești aceste trucuri. Dacă, totuși, se va întâmpla ca acestea să apară, măcar privește-le mai relaxat. Până la urmă, transpirația este un răspuns natural al corpului la căldură și nu o dovadă de neglijență.

 Sursa foto: shutterstock.com


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *