Trucuri de la medici pentru a pacali canicula

  Raluca Pascu
  23/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Trucuri de la medici pentru a pacali canicula

Canicula este greu de suportat pentru toate categoriile de varsta, insa cei mai expusi in aceasta perioada sunt copiii si varstnicii cu probleme cronice. Medicul Simona Neacsu ne da cateva sfaturi pentru a putea trece mai usor de inconvenientele caldurii excesive.

canicula (1)

„Soarele e benefic, insa daca nu stim sa ne protejam de caldura excesiva putem avea probleme grave! Gravidele si copiii mici sunt cele mai afectate categorii de persoane, dar si batranii care au probleme de santate. E normal sa ne simtim slabiti si sa avem o senzatie de somnolenta din cauza caldurii pentru ca atunci ne scade nivelul de hidratare si pierdem din aportul de vitamine si minerale pe care il primim din hrana. Asadar, trebuie sa avem mare grija ce mancam!”, a declarat specialistul.

O hidratare corecta si o alimetatie sanatoasa ne pot ajuta enorm atunci cand ne confruntam cu temperaturile exagerate. Dar iata ce inseamna de fapt aceste reguli.canicula

„Avem nevoie de o hidratare corecta zilnic. Avem nevoie sa bem un pahar de apa la intervale regulate de timp. Atunci cand simtiti un disconfort, beti lichide. Cafeaua si alcoolul sunt mai putin indicate pentru ca deshidrateaza. Nu e bine sa fie nici reci, nici calde, sa fie la temperatura camerei. Organismul tinde sa consume energie pentru a aduce lichidul respectiv la temperatura sa, asa ca trebuie sa evitam extremele. Nici fierbinti nu trebuie sa fie ceaiurile, de exemplu! Fructele si legumele ne aduc un aport crescut de apa, vitamine si minerale, care scad atunci cand e cald. Piersici, pere, pepene, castravete sunt doar cateva alimente indicate acum! Tot ce e apos e bun pentru ca hidrateaza! Nu sunt recomandate carnea in exces, fast-food, tocaturi, maioneza, tot ce ni se pare greu de digerat pentru ca atunci apar problemele! Trebuie sa mancam usor!„, a mai spus medicul.canicula

In aceasta perioada, apar destul de des si toxiinfectiile alimentare. Iata si motivul!

„Toxiinfectiile alimentare apar tocmai pentru ca mancam alimentele contraindicate si nici macar nu stim in ce conditii stau! Normal ca tranzitul nostru e ingreunat si organismul fiind slabit nu mai face fata!”, explica doamna doctor Simona Neacsu.

Bolnavii cronici sunt foarte expusi acum, asa ca trenbuie sa respecte cu strictete tratamentele pe care le urmeaza zilnic.canicula

„Cardiacii trebuie sa isi urmeze cu strictete tratamentul, cei cu probleme respiratorii trebuie sa aiba si ei grija pentru ca din cauza caldurii li se pot complica simptomele. Nu se adauga medicamente noi fara un sfat medical. Sa se hidrateze bine si sa se odihneasca mult! Intre 10.00 si 17.00 chiar 18.00 in acest interval de canicula, sa fim precauti, sa avem palarie si ochelari de soare, haine lejere, deschise la culoare si din nou hidratarea! Putem face insolatie si la umbra sau sub umbrela! Se poate acumula multa caldura sub umbrela, mai ales in vecinatatea unei ape care reflecta radiatiile solare!”, a conchis medicul in emisiunea „Vorbeste lumea”de pe PRO TV.


About