Uleiul de cocos, periculos pentru inimă

  Top Tabu
  23/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Uleiul de cocos, periculos pentru inimă

Uleiul de cocos determină ridicarea nivelului de colesterol, lucru care contribuie la creșterea riscului de maladii cardiace, potrivit unei meta-analize asupra a 16 studii care au avut ca subiect consumul acestui produs și riscul de boli de inimă, potrivit pcrm.org, scrie Mediafax.

Autorii analizei, publicată în revista Circulation, au concluzionat că uleiul de cocos crește semnificativ nivelul de colesterol total, „bun” (lipoproteine cu densitate ridicată, HDL) și „rău” (lipoproteine cu densitate joasă, LDL), comparativ cu uleiurile vegetale non-tropicale.

Citește și: Dr. Streinu-Cercel: Nu mai umblaţi după teste de gripă pentru că le faceţi degeaba! Medicamentul Oseltamivir ia gripa în 24 de ore

Rezultatele analizei au arătat, de asemenea, că nu există beneficii dovedite ale uleiului de cocos privind reducerea inflamațiilor, controlarea glicemiei și menținerea greutății corporale.

Uleiul de cocos este foarte bogat în grăsimi saturate, care influențează semnificativ nivelul de colesterol, iar autorii analizei sugerează limitarea consumului. Motivul este acela că nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de maladii cardiace.

Sursa


About