Un băiat de 12 ani s-a împiedicat și a stricat o pictură de 1,5 milioane $

  ioana
  26/08/2015
  Comentariile sunt închise pentru Un băiat de 12 ani s-a împiedicat și a stricat o pictură de 1,5 milioane $

Duminică, în Taipei, un băiat în vârstă de 12 ani s-a împiedicat și a lăsat o gaură de mărimea unui pumn într-o pictură din secolul XVII, în valoare de 1,5 milioane de dolari. Băiatul făcea turul expoziției ”Face of Leonardo”  în momentul în care a lovit accidental pictura. 

Organizatorii expoziției au declarat că ”acesta a fost un simplu accident. Nu dați vina pe un copil de 12 ani. ” Din fericire, costurile de restaurare sunt acoperite de către asigurare, iar de îndată ce reparațiile vor fi făcute în Taiwan, opera de artă va fi trimisă în Italia.

baiat12ani

 

Din păcate, în astfel de cazuri, pictura nu mai poate reveni la starea inițială. Vom lucra însă la structura sa. Prioritatea este să întărim structura, nu să retușăm vopseaua din zona afectată. 

 

baiat12ani2

baiat12ani3

 

Lucrările de restaurare a picturii au durat 18 ore, timp în care restauratorii au lucrat cu minuțiozitate la umplerea texturii operei de artă, asemeni unui chirurg într-o operație pe cord deschis.

punches-boy-painting-priceless-museum-trips-paolo-porpora-3

punches-boy-painting-priceless-museum-trips-paolo-porpora-2

 

Pictura a fost într-un final restaurată, astfel că iubitorii de artă fină se pot bucura în continuare de ea, iar băiețelul de 12 ani nu va trebui să trăiască cu conștiința încărcată pentru tot restul vieții.


About