Un bărbat a fost diagnosticat cu gripă şi internat în stare gravă

  Top Tabu
  21/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Un bărbat a fost diagnosticat cu gripă şi internat în stare gravă

Un bărbat de 43 de ani din judeţul Sibiu a fost diagnosticat de Institutul Cantacuzino cu gripă, fiind al doilea caz confirmat în judeţ în acest sezon. Bărbatul, care nu este vaccinat antigripal, este internat în stare gravă, dar staţionară, scrie news.ro.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, a fost confirmat de către Institutul Cantacuzino din Bucureşti al doilea caz de gripă din judeţul Sibiu, la un bărbat de 43 de ani, din Poplaca, nevaccinat antigripal.

Cel mai probabil, contaminarea cu virusul gripal s-a produs la o staţiune din judeţul Vâlcea, unde bărbatul a fost plecat înainte de îmbolnăvire.

Citește și: O elevă în clasa a XII-a s-a fotografiat îmbrăcată sumar, cu o armă în mână, la Mănăstirea Ciolanu

„În prezent pacientul este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, secţia ATI, cu o formă serveră de infecţie respiratorie acută (SARI), confirmată cu virus gripal de tip AH1 pandemic 2009, fiind în stare gravă, staţionară”, arată DSP Sibiu.

În urma investigaţiei epidemiologice făcute de DSP Sibiu cu sprijinul medicului de familie a reieşit că nu sunt alte persoane din familie care să se fi îmbolnăvit.

Sursa


About