Un miliardar din Asia a cumpărat cel mai scump diamant din lume pentru fiica sa de 7 ani

  ioana
  4 years ago
  0
  994

Miercuri seară, la Geneva, a fost anunțată închiderea licitației pentru diamantul ”Luna Albastră”. Acesta a fost cumpărat în schimbul sumei de 48 milioane $ de către un miliardar din Hong Kong, care i l-a dăruit fiicei sale în vârstă de 7 ani.

 AP_56792119322

Deși prețul diamantului fusese estimat undeva la 35 – 40 milioane $, casa de licitații Sotheby a obținut 48 de milioane de dolari. Diamantul este rectangular, montat pe inel, iar dimensiunile sale sunt de 1,55 cm pe 1,34 cm. Piatra prețioasă a doborât astfel mai multe recorduri, printre care și recordul pentru cel mai mare preț pe carat.

A Sotheby's employee displays the rare Blue Moon Diamond during a preview at Sotheby's, in Geneva, Switzerland, Wednesday, Nov. 4, 2015. The 12.03 carat blue diamond is the largest cushion shaped fancy vivid blue diamond ever appear at auction. It is estimated to sell between 35 and 55 million US dollars. The auction will take place in Geneva, on Nov. 11, 2015. (Martial Trezzini/Keystone via AP)

Miliardarul care a cumpărat diamantul ”Luna Albastră” se numește Joseph Lau și este în prezent acuzat de corupție și condamnat la închisoare. Miliardarul se află, însă, în libertate datorită lipsei unui tratat de extrădare. Averea sa a fost evaluată de Forbes la 9.8 miliarde de dolari.

Joseph Lau se pare că a cumpărat diamantul ca și cadou pentru cea mai mică fiică a sa, Josephine. Chiar cu o zi înainte, miliardarul cumpărase un diamant roz montat pe un inel, în valoare de 28,5 milioane $, tot pentru fiica sa.

 


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *