Un pacient cu arsuri grave a fost trimis la București. La Iași nu mai sunt paturi

  Top Tabu
  21/01/2020
  Comentariile sunt închise pentru Un pacient cu arsuri grave a fost trimis la București. La Iași nu mai sunt paturi

Un bărbat de 47 de ani, cu arsuri pe 25 la sută din suprafața corpului, a fost transferat, marți, la Spitalul Floreasca, din Capitală, în stare gravă, din cauză că la Iași nu mai sunt locuri pentru marii arși, transmite Mediafax.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași, singura clinică din zona Moldovei care poate trata pacienți cu arsuri de peste 30 la sută din suprafața corporală au fost internați numai în ultima săptămână aproximativ 10 persoane cu arsuri de diferite grade.

Luni seara, salvatorii ieșeni au intervenit la un incendiu într-o casă, unde un bărbat de 47 ani, băut, a fost surprins de flăcări, sub pătură.

Citește și: Un bărbat a fost diagnosticat cu gripă şi internat în stare gravă

„Era cu etilism acut, ardea căzut din pat, cu pătura pe el. A fost evaluat în UPU, are arsuri pe 25% suprafață corporală și este intubat și ventilat mecanic”, a spus dr. Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD.

Bărbatul a fost transferul cu elicopterul SMURD Iași către Spitalul Floreasca, din Capitală, după ce s-a primit aviz.

În Clinica de Chirurgie Plastică și Reparatorie de la Iași, singura din zona Moldovei, sunt 5 paturi destinate tratamentului pacientului considerat mare ars.

Sursa


About