Victorie în lupta cu Ebola: Autoritatea americană pentru Alimente şi Medicamente a anunțat că a aprobat vaccinul împotriva cumplitei epidemii

  Top Tabu
  9 months ago
  0
  72

Autoritatea americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a anunțat că a aprobat vaccinul împotriva Ebola produs de Merck, Ervebo, utilizat între 2014 și 2016 ca vaccin experimental de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS), informează Le Figaro, potrivit Mediafax.

Ervebo este primul vaccin autorizat de FDA împotriva febrei hemoragice Ebola, boală care afectează în principal Republica Democrată Congo.

Comisia Europeană a autorizat deja, de luna trecută, comercializarea vaccinului producătorului american. Vaccinul, administrat într-o singură doză, ar urma să prevină transmiterea virusului, însă este momentan destinat doar persoanelor de peste 18 ani, arată FDA prin intermediul unui comunicat.

Citește și: SURSE – PLANURILE lui Ciolacu pentru Congresul PSD

Merck a salutat decizia FDA, descriind-o ca fiind un pas important în lupta împotriva Ebola.

De la mijlocul anului 2018, epidemia de Ebola a ucis mai mult de 2.100 de persoane în Republica Democrată Congo, aceasta fiind a doua cea mai gravă epidemie de Ebola după cea dintre anii 2013 și 2016, care a ucis mai mult de 11.300 de persoane în Africa de Vest.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *