VIDEO Victor Costache, despre coronavirus: ‘Prioritar, e să fim cu un pas înaintea bolii. Deocamdată, facem față cu ușurință cazurilor’

  Top Tabu
  19/03/2020
  Comentariile sunt închise pentru VIDEO Victor Costache, despre coronavirus: ‘Prioritar, e să fim cu un pas înaintea bolii. Deocamdată, facem față cu ușurință cazurilor’

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a dat detalii, la DIGI24, despre măsurile luate în România pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

„Nu vrem să amestecăm bolnavii de coronavirus cu ceilalți aflați în spital. În bucurești stăm bine. Nu este o boală foarte complicată, dar consumă foarte multe resurse din punct de vedere logistic.

Nu există pacient diagnosticat care să fie în spitale de urgență. Pe măsură ce vom avea pacienți în aceste spitale, vom da echipament de protecție și acolo.

Citește și: Scuza senatorului amendat pentru că a condus cu viteză: mergeam să îmi fac testul pentru COVID 19

Avem o colaborare bună cu Poliția de Frontieră, care opresc la graniță pe cei care încearcă să scoată echipament din România, ca urmare a cererii, în urma unor acțiuni speculative.

Tinerii rezidenți sunt repartizați la pacienții care nu au coronavirus. Pe viitor se va ajunge și la situația să îngrijească bolnavii cu COVID-19.

Cam într-o săptămână sau 10 zile, vom vedea cum va crește numărul de cazuri. De la 4.000 de cazuri în sus, vom trata pacienții acasă. Prioritar, e să fim cu un pas înaintea bolii. Deocamdată, facem față cu ușurință cazurilor.

Citește și: Traian Berbeceanu atenționează: ‘Trebuie să ne îngrijoreze’ .

Toate vârstele sunt afectate, nu există un grup de vârstă care să fie protejat.

Mască trebuie să poarte cei care sunt simptomatici, dar trebuie să limităm circulația. Se vor da dispoziții suplimentare în zilele următoare.

Apelul tuturor membrilor Guvernului este la calm. Situația este mult mai bnă ca în alte țări pentru că am luat măsuri”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Sursa


About