WhatsApp a fost blocat prin lege în Brazilia pentru următoarele două zile

  ioana
  4 years ago
  0
  731

Un tribunal din Brazilia a ordonat companiilor de telecomunicații să blocheze accesul utilizatorilor la aplicația WhatsApp timp de 48 de ore. 

whatsapp

Decizia de a restricționa accesul la aplicația deținută de Facebook, WhatsApp, a venit ca urmare a unei plângeri din partea unei terțe părți, a cărei nume nu a fost dezvăluit de către tribunal.

Totodată, ordinul de restricționare a accesului a venit ca urmare a neprezentării companiei WhatsApp la tribunal la termenele acordate, și anume pe 23 iulie și pe 7 august 2015. Nu se cunoaște motivul pentru care reprezentanții legali ai WhatsApp nu s-au supus solicitărilor din partea tribunalului.

Aplicația de mesagerie WhatsApp are plângeri din partea companiilor de telecomunicații din Brazilia încă de când a introdus serviciul de telefonie gratuită, deoarece se aduc în acest mod deservicii financiare companiilor telecom locale.

whatsapp-l

Mark Zuckerberg și-a exprimat gândurile în legătură cu acest episod prin intermediul unei postări pe Facebook:

În seara aceasta, un judecător din Brazilia a blocat accesul către aplicația WhatsApp pentru mai bine de 100 de milioane de oameni care se bazau pe această aplicație.

Lucrăm din greu pentru a elimina interdicția. Până atunci, Facebook Messenger este în continuare activ și poate fi folosit ca și metodă de comunicare.

Este o zi tristă pentru Brazilia. Până astăzi, Brazilia ne-a fost un aliat de încredere în crearea unui mediu virtual deschis. Brazilienii au fost printre cei mai avizi comunicatori online.

Sunt șocat de faptul că eforturile noastre de a proteja datele utilizatorilor au rezultat în decizia drastică a unui judecător de a pedepsi fiecare persoană din Brazilia care folosește WhatsApp.

Sperăm că tribunalele din Brazilia vor regândi decizia luată. Dacă ești brazilian, fă-ți vocea auzită și ajută-ți guvernul să realizeze care este adevărata voință a brazilienilor.

 

 


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *