6 lucruri pe care trebuie sa le faceti la degustarea dinaintea nuntii

  Top Tabu
  19/02/2020
  Comentariile sunt închise pentru 6 lucruri pe care trebuie sa le faceti la degustarea dinaintea nuntii

Indiferent daca alegeti sa faceti nunta intr-o locatie care va asigura si meniul sau organizati nunta intr-un spatiu deschis si apelati la o firma de catering, acordati o atentie deosebita degustarii inainte de nunta. Tinand cont ca pe parcursul nuntii veti fi deosebit de ocupat, aceasta va fi probabil singura dvs. oportunitate de a gusta toate felurile de mancare din meniu – de la aperitiv pana la felurile principale si desert. Degustarea a devenit tot mai importanta, deoarece cuplurile aleg sa personalizeze totul, inclusiv cocktail-urile, aperitivele sau candy bar-ul.

          Indiferent daca cautati un meniu nunta la Ploiesti sau la Bucuresti, tineti cont de lucrurile pe care trebuie sa le faceti si de cele pe care trebuie sa le evitati in cadrul degustarii pentru nunta.

1.Aveti un buget in minte

Preparatele din meniu pot sa difere foarte mult la pret, ceea ce inseamna ca trebuie sa fiti atenti ce alegeti. Daca va hotarati, de exemplu, sa serviti invitatii cu filet mignon in loc de pui, aceasta alegere v-ar putea costa cu pana la 25% mai mult. Asta inseamna ca daca va decideti sa introduceti in meniu un fel de mancare mai scump, calculati cu atentie numarul invitatilor pentru a nu depasi bugetul.

Nu evitati sa negociati. Preturile pentru fiecare fel de manare nu sunt batute in cuie; puteti elimina anumite lucruri sau le puteti inlocui cu altele pentru a reduce pretul per persoana.

2.Fiti atenti la detalii

Cautati detalii care sa va demonstreze ca aveti parte de alimente si ingrediente de inalta calitate. Daca capetele feliilor de branza par uscate si decolorate, ar putea insemna ca branza a fost taiata cu cateva ore inainte – sau chiar ieri. Verificati daca legumele sunt viu colorate si suculente, si daca painea prajita este moale sau tare. Chiar si lucruri marunte precum untul care ar avea gust de frigider va pot atrage atentia in legatura cu detalii deranjante.

3.Fiti atenti la personalul localului

Daca participati la o degustare tip bufet, retineti daca mancarea este lasata sa stea pe perioade indelungate fara a se face reaprovizionarea. Proprietarul localului unde faceti nunta ar trebui sa aiba suficient personal pentru a mentine mancarurile la fel de proaspete la ora 15.00 cum era la pranz.

4.Intrebati daca este posibil sa vorbiti cu bucatarul

O alta piesa cheie in cadrul etapei de degustare a mancarii pentru nunta este sa ii multumiti bucatarului si sa oferiti un feedback pozitiv. Ar trebui sa incepeti cu dreptul „relatia” cu bucatarul si cu personalul care va va servi la nunta, pentru ca ei sunt responsabili pentru pregatirea mancarii delicioase in  cea mai importanta zi din viata ta.

5.Nu asteptati pana la ultimul minut

La fel ca in cazul nuntii, lucrurile trebuie sa fie planificate in avans. Programati-va degustarea cu cel putin doua luni inainte de nunta. Tineti cont ca trebuie sa aveti timp suficient sa tipariti si meniurile personalizate care sa cuprinda felurile de mancare pe care le veti servi la nunta.

6.Nu-ti fie frica sa ceri modificari

Sa zicem ca ati ales salata Caesar, dar vreti sa aveti rosii cherry adaugate la ea. Sau poate vreti morcovi, chiar daca puiul ales de tine vine de obicei servit cu sparanghel. Nu ezitati sa intrebati despre posibilele modificari in avans. Schimbarile minore sunt perfect acceptabile, iar furnizorul de servicii nu ar trebui sa fie deranjat.


About