Cum a ajutat o felie de pizza la prinderea unui criminal în serie

  ioana
  12/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cum a ajutat o felie de pizza la prinderea unui criminal în serie

Los Angeles a fost terorizat între anii 1980 – 2010 de către un criminal sadic, a căror crime au implantat frica în anumite cartiere ale orașului. Din fericire, criminalul a fost prins. O felie de pizza este cea care i-a ajutat pe polițiști să își ducă misiunea la bun sfârșit. 

pizza

Criminalul a fost denumit ”Grim Sleeper” (Teribilul adormit) deoarece se pare că a luat o pauză de 14 ani între 1988 – 2002. Victimele criminalului au fost femei tinere de culoare, motiv pentru care a fost dificil pentru LAPD să facă legătura între toate crimele. Miracolul s-a produs odată cu progresul tehnologiei, care a permis polițiștilor să găsească criminalul în baza mostrelor ADN.

pizza criminal

Acestea au arătat că bărbatul din spatele acelor crime atroce este Lonnie David Franklin Jr., în vârstă de 57 de ani. Acesta este criminalul cu cea mai îndelungată perioadă de activitate. Departamentul de poliție din Los Angeles a explicat că prinderea criminalului nu a putut fi posibilă mai devreme din cauza violenței crescute de la mijlocul anilor ’80.

Ceea ce le-a permis polițiștilor să obțină condamnarea definitivă a lui Lonnie David Franklin Jr. a fost o felie de pizza, deși în cele mai multe cazuri criminalii sunt prinși datorită unor amprente, ori mostre de spermă.

pizza 2

Se pare că detectivii din cadrul LAPD care îl urmăreau pe Franklin, l-au văzut intrând într-un restaurant numit ”John’s Incredible Pizza”. Unul dintre polițiști  a intrat sub acoperire și s-a deghizat în angajat al acelui local. El a reușit astfel să colecteze pahare, șervețele, dar și o felie de pizza pe care criminalul începuse să o mănânce. Mostrele de ADN de pe aceste probe au fost suficiente pentru a-l aresta pe Franklin două zile mai târziu.

 


About