Cum să detectezi radiațiile din jurul tău folosind doar telefonul mobil

  ioana
  28/04/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cum să detectezi radiațiile din jurul tău folosind doar telefonul mobil

Ray Detect

O echipă de tineri dezvoltatori români de aplicatii web și mobil de la compania Soma Social a creat o aplicație care îți transformă mobilul într-un detector de radiații.

Aplicația se numește Ray Detect și a fost testată atât în laboratoare specializate, cât și în zone precum Cernobîl și la altitudini de peste 10.000 m. Ray Detect a avut lansarea la nivel mondial și în mai multe limbi chiar în această săptămână, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la dezastrul nuclear de la Cernobîl.

Aplicatia dezvoltată de tinerii de la Soma Social detectează folosind senzorul camerei telefonului radiațiile ionizante, x si gama, care reprezintă un risc grav pentru sănătate și un potențial pericol ascuns. Ray Detect funcționează fără alte dispozitive, nu necesită neapărat o conexiune internet, vine precalibrată și gata de folosire, vă poate arăta pe Apple Watch nivelul de radiații și vă poate indica dacă în mediu există radiații periculoase în doar câteva secunde.

Puteți monitoriza evoluția în timp și în diferite locuri a nivelelor de radiații întrucât Ray Detect vă pune la dispoziție un calendar și o hartă a măsurătorilor.

Ray Detect Screenshot

Ray Detect este aplicația pe care e bine să o aveți instalată pentru că nu știți niciodată ce pericole există în mediul înconjurător și după cum se știe, întotdeauna, cel mai bun detector de radiații este cel pe care îl aveți la îndemână.

Aplicatia Ray Detect este disponibilă acum și poate fi descărcată în mai multe limbi, oriunde în lume de pe App Store.

Pentru mai multe informații și descărcare, consultați linkurile:

 App Store: https://itunes.apple.com/app/id1070744945

Webpage: http://www.raydetect.net/press

Facebook Page: https://www.facebook.com/raydetectapp/

Ray Detect Devices


About