Cum să vă creați grădina ideală

  Top Tabu
  29/03/2022
  Comentariile sunt închise pentru Cum să vă creați grădina ideală

            În prezent, tot mai multe persoane își doresc să locuiască la casă pentru a avea o grădină proprie, pe care să o îngrijească exact așa cum își doresc. Totuși aceasta poate avea atât rol estetic, cât și o utilizate practică, care să vă aducă beneficii. Pentru a fi completă, este ideal ca grădină proprie să aibă în componență atât pomi, cât și flori.

            Te poți gândi chiar la a crea o mică livadă în propria grădină, care să îți permită să consumi în timpul anotimpului de vară fructe crescute chiar de tine, mult mai sănătoase și mai gustoase decât cele care pot fi găsite în comerț.

            Totuși, plantarea unei livezi este o responsabilitate destul de mare. În primul rând, trebuie să decizi din ce dorești să fie compusă.

            În acest sens, una dintre cele mai frecvente întrebări este: „Vreau să plantez o livadă, ce ar trebui să cresc?”. Iată o mică selecție, care te va putea sprijini în această decizie, șapte copaci pentru o livadă mai mică.

1.         Dud – niciun fruct nu este mai delicios.

2.         Gutui – sunt foarte gustoase și pot fi utilizate pentru dulcețuri și compoturi.

3.         Păr asiatic – fructul crocant, aromat, suculent este un upgrade atât de uimitor asupra imitațiilor din supermarketuri.

4.         Prun „Victoria” – deși,le poți cumpăra din magazine, au o aromă superioară și pot fi mâncate proaspăt sau fierte.

5.         Măr – este un clasic care nu trebuie să lipsească, iar în plus fructul conține multe vitamine benefice pentru organism.

6.         Cireș Morello – un gust extrem de delicios pentru gusturile noastre și, de obicei, mai puțin atrăgătoare pentru păsări, ceea ce este extrem de important dacă vrei să te bucuri de fructe

            După ce i-ai ales, nu mai rămâne decât să începi plantarea. Cumpărând de la un magazin specializat vei primi toate recomandările de care ai nevoie pentru a te bucura de succes și o mare satisfacție. Nu uita că și perioada de plantare contează – în funcție de specie, primăvara sau toamna. Odată ce aveți propria livadă, îngrijirea este cea mai importantă și va face diferența în privința rezultatelor și aspectului pe care îl vor avea pomii. Pentru a avea un randament corespunzător, trebuie să vă implicați și să realizați toți pașii de îngrijire la timpul lor. Tăierea crengilor, de exemplu, este un pas esențial pentru asigurarea rodniciei pomilor fructiferi, astfel încât să vă bucurați de fructe mari și gustoase, care ajung la maturitate. Instrumentul clasic folosit este cleștele, dar pentru a vă fi mai ușor vă puteți folosi chiar de o motocoasă, care este multifuncțională și vă poate ajuta chiar și în alte activități de grădinărit.

            Pe de altă parte, probabil doriți să îmbinați utilul cu dimensiunea estetică. Dacă sunteți nou în lumea grădinăritului sau sunteți deja familiarizați cu această sferă în privința tipurilor de plante clasice, care se găsesc în mod natural pe teritoriul țării noastre și vreți să experimentați și cu alte tipuri, nu trebuie să vă temeți de această provocare, ci să aveți deschiderea de a încerca. Multe orhidee pot fi ușor de crescut dacă îți iei ceva timp pentru a învăța de ce au nevoie. Totuși, e nevoie de o atenție sporită deoarece nu sunt ca plantele tradiționale în ghivece. Particularitatea lor este că sunt epifite, ceea ce înseamnă că nu cresc în murdărie, ci mai degrabă prin agățarea de scoarța copacilor. Există și unele orhidee care sunt semi-terestre și cresc în solul lutoasă de pe podeaua junglei.

            Dacă îți place aspectul acestei plante, atunci probabil te-ai întrebat deja „cum trebuie să fie îngrijită o orhidee”? Adevărul este că îngrijirea orhideelor nu este dificilă, dar procesul este destul de diferit. În mod eronat orhideele au reputația de a fi greu de cultivat când, de fapt, multe soiuri fac plante de casă excelente. Cu o îngrijire adecvată, o orhidee poate înflori extrem de frumos luni întregi, chiar în fiecare an, și poate trăi la nesfârșit. În acest sens, orhideele sunt o valoare excelentă în ceea ce privește plantele înflorite. O colecție de orhidee bine îngrijită și variată poate oferi o înflorire continuă în fiecare zi a anului. O bună îngrijire a orhideelor necesită doar câteva cunoștințe de bază despre orhidee și despre modul în care acestea cresc, incluzând condițiile de care au nevoie pentru o dezvoltare propice.

            Coordonatele de bază pe care trebuie să le ai în vedere nu sunt multe și pot fi chiar extrem de simplu de realizat. Iată principalele cerințe pentru îngrijirea corectă a orhideelor:

1.         Majoritatea orhideelor necesită apă o dată pe săptămână. Evitați udarea excesivă, deoarece aceasta poate duce la putrezirea rădăcinilor.

2.         Poziționați-vă orhideea într-un pervaz luminos orientat spre est sau vest.

3.         Este indicată hrănire săptămânală cu un îngrășământ conceput pentru orhidee.


About