Divertisment online – cum sa folosesti tehnologia pentru a te distra

  master
  01/03/2016
  Comentariile sunt închise pentru Divertisment online – cum sa folosesti tehnologia pentru a te distra

Cu viteze la internet fix si mobil care au facut Romania „celebra” la nivel international, pana si in Statele Unite ale Americii, utilizatorii acestor servicii din tara noastra pot avea oricand acces la continut de calitate, utilizat in scop profesional, dar si personal. Notiunea de „timp liber” s-a schimbat profund in ultimii ani, caci tot mai multe activitati au legatura cu internetul. Se poate spune chiar ca termenul de „plictiseala” este… pe cale de disparitie. Poti folosi tehnologia pentru a te distra si ai sanse minime sa ajungi sa te plictisesti. Atentie insa, aceasta practica nu presupune o activitate exclusiv sedentara, caci tehnologia poate fi utilizata si pentru activitati offline.

Avem Facebook, Youtube si alte servicii care ne permit comunicare, socializare si acces la continut video si foto. Filmele si programele TV pot fi vizualizate online, iar orice informatie se propaga cu viteza impresionanta. Folosim servicii de genul internet banking sau plati online de facturi pentru a castiga si mai mult timp liber. Indirect, folosim tehnologia pentru a ne distra, caci evitam statul la cozi si castigam timp pentru a face exact ceea ce ne dorim.

Internetul mobil face din orice smartphone un dispozitiv cu adevarat multifunctional, care permite acces la jocuri online si fel de fel de aplicatii ce tin de divertisment. La acest capitol, nu putem sa nu mentionam jocurile de noroc online, care se dezvolta puternic in urma licentelor acordate in tara noastra de Oficiul National pentru Jocuri de Noroc (detalii in acest sens pot fi accesate pe website-uri de specialitate, precum Tipzor).

Mai exact, a devenit legal sa pariezi in agentii online precum Unibet, unde exista chiar oportunitatea de a profita de optiunea de pariuri live. Cele mai accesate sunt competitiile din zona de pariuri fotbal, dar tenisul si multe alte sporturi atrag si ele atentia utilizatorilor. In plus, in anumite momente se poate paria pe evenimente din afara sportului – de exemplu pariuri politice sau pariuri pentru Premiile Oscar.

Pentru a nu petrece excesiv de mult timp online, tehnologia poate fi un punct de plecare pentru offline. Pariezi pe mobil, dar mergi sa vezi meciul live pe stadion; te uiti la un film pe laptop, insa poti face asta chiar si la o cafenea, alaturi de prieteni; cauti online informatii pentru a-ti planifica vacante si calatorii, faci rezervari online, cumperi bilete de avion si de tren, downloadezi harti electronice etc. Cine a spus ca tehnologia are efecte negative asupra vietii noastre? Desigur, totul depinde de modul in care o folosesti. Exact ca la pariurile online, mentionate anterior: in doze mici, totul e ok, dar daca pierzi echilibrul risti sa faci jocul neplacut…


About