Olimpiada ciclismului de anduranță Paris – Brest – Paris, obiectivul implantologului român care a străbătut Europa pe bicicletă

  Top Tabu
  06/08/2019
  Comentariile sunt închise pentru Olimpiada ciclismului de anduranță Paris – Brest – Paris, obiectivul implantologului român care a străbătut Europa pe bicicletă

Paris-Brest-Paris sau PBP este cea mai cunoscută competiție din ciclismul de anduranță mondial. Este aproape la fel de veche ca și bicicleta, cursa fiind denumită și Olimpiada ciclismului de anduranță, informează Revista Sport Magazin.

Ediția cu numărul 19 sau 23 (dacă includem și primele 4 ediții la care au participat doar cicliști profesioniști, printre care Maurice Garin, câștigător al Turul Franței și Paris Roubaix) , va avea loc între 18-22 august 2019.

Prima editie a avut loc în anul 1891, aproximativ pe acelasi traseu pe care din 4 în 4 ani se desfășoară și în prezent: 1260 de km de la Paris la Brest și retur.

Nu este un concurs pe clasament, ci trebuie să te încadrezi în terminarea cursei în 90 h.

De asemenea, este tura de anduranță cu cea mai numeroasă participare, în prezent concurând peste 6000 de participanți.

Până acum nu au reușit să termine Olimpiada ciclismului de anduranță decât 8 români. La următoarea ediție a PBP, care va avea loc între 18 si 22 august 2019, vor concura 60 de români, printre care și cunoscutul implantolog Sorin Găgeanu (www.artistic-dent.ro).

„Foarte mulţi dintre noi nu ne trăim visele pentru că pur şi simplu nici nu îndrăznim să încercăm. Am dorit să îmi demonstrez că pot sa îmi depăşesc limitele fizice şi psihice, că pot să realizez orice îmi propun. Am început cu turul Europei, iar acum voi participa la PBP, Olimpiada ciclismului de anduranță. Ca medic nu aș recomanda competiția Paris-Brest-Paris, organismul uman nu e pregătit pentru așa ceva. Parcurgerea unui astfel de traseu afectează organismul. Nu am avut timp foarte mult de antrenament, pentru că am deschis laborator tehnic și dentar modern la Artistic Dent, dar voi compensa cu latura mentală. Spre exemplu, distanța de 170 km din cei 1000 km de la brevet i-am făcut singur, să mă lupt cu mine. Deabia apoi m-am dus în pluton”, a declarat Sorin Găgeanu.

Sorin Găgeanu a început să străbată Europa pe bicicletă, când în 2015 a pedalat pe bicicletă 1400 km pe ruta Bruxelles – Malmo.

El a traversat atunci 5 ţări în 15 de zile, după ce a călătorit cu 2 avioane, un feribot şi 2 trenuri.

În 2016, împreună cu Andrei Rozescu, a parcurs pe bicicletă 2400 km în 36 de zile în Turul Marii Britanii.

În 2017, Sorin Găgeanu şi Andrei Rozescu au făcut Turul Italiei, străbătând Sardinia, Corsica şi Sicilia.

Pentru a putea participa la Paris-Brest-Paris, implantologul român a obținut titlul de „Super Randonneur”.

Asta a presupus parcurgerea (și omologarea) brevetelor de 200 km, 300 km, 400 km, respectiv 600 km în anumiți timpi limită.

Unul dintre secretele reușitelor implantologului Sorin Găgeanu este susținerea familiei.

Dealtfel, el va fi susținut de soție și fetiță la ediția din acest an a Olimpiadei ciclismului de anduranță, care vor fi prezente la Paris.

La clinica lui se merge cu plăcere şi seninătate, fiind un loc unde se cântă la pian, pot citi cărţi de dezvoltare personală, se bea ceai, ba se fac şi masaj de reconfortare. De asemenea, Sorin Găgeanu se implică în numeroase acţiuni sociale, de educaţie şi ecologizare.


About