Antrenament intensiv la tine acasa

  master
  13/12/2018
  Comentariile sunt închise pentru Antrenament intensiv la tine acasa

Miscarea este necesara, mai ales ca majoritatea dintre noi petrecem foarte mult timp pe scaun, in fata calculatorului si daca avem si o munca de birou, cu atat mai mult, avem nevoie sa ne miscam cat mai mult.

Pentru a avea un organism sanatos si un corp armonios, miscare nu ar trebui sa lipseasca din rutina noastra zilnica. Sportul are numeroase beneficii asupra intregului organism, atat pentru conditia fizica, catsi pentru sanatatea nostra mentala.

Chiar si 10 minute de activitati fizice imbunatatesc sanatatea mintala, starea de spirit, precum si respectul de sine. De aceea sportul este recomandat in prevenirea depresiei, conform diverselor studii realizat de cercetatorii din tara, precum si de cei de peste hotare.

Miscare la tine acasa

Miscarea nu inseamna sa petreci ore intregi la sala sau sa mergi zi de zi obligatoriu. Medicii recomada un minimum de 30 de minute pe zi de miscare, astfel ca, pe langa mersul pe jos care e foarte benefic pentru sanatate, un antrenament acasa, realizat cu diverse aparate de fitness, este metoda cea mai buna de a nu sari peste ora de sport. Nu trebuie sa aveti echipamente de fitness dintre cele mai scumpe pentru a face sport chiar in confortul case dumneavoastra. Sunt numeroase variante precum biciclete indoor, steppere, haltere, gantere, banci pentru aerobic, etc., la preturi destul de accesibile, astfel ca oricine poate face miscare foarte usor si ieftin.

Bicicleta fitness – un echipament pentru acasa

Antrenamentele aerobice la stepper şi cu ajutorul unei biciclete fitness sunt foarte bune pentru arderea caloriilor, deci eficiente in procesul de slabire. Aceste antrenamente duc la arderea in 10 minute a circa 100-120 calorii – in cazul stepperului şi aproximativ 130 calorii – la bicicleta stationara.

Pentru cei care fac cardio cu intervale de intensitate la bicicleta, un antrenament ar putea arata astfel:

  • 2 minute – incalzire, pedaland pe treapta cea mai mica de dificultate;
  • 1 minute – se va creste cu doua trepte nivelul de dificultate – nivel care va fi mentinut pana la finalul exercitiului, accelerand miscarea;
  • 30 secunde – accelerare,
  • 1 minute – revenire;
  • 30 secunde – accelerare,
  • 1 minute -revenire,
  • 30 secunde – accelerare, efort foarte mare;
  • 1 minute – revenire la efort mediu spre mare;
  • 30 secunde -accelerare, efort foarte mare;
  • 2 minute – efort mic, organismului dupa efort.

Acest tip de antrenament este intradevar unul epuizant, insa, fiind executat regulat, in timp organismul se va acomoda cu acesta. Va trebui ulterior sa incepeti sa mariti timpul general de antrenament, crescand treptele de dificultate.

Bicicleta sau stepper?

Bineinteles ca fiecare dintre cele doua are avantajele sale, si indiferent de varianta pe care o vei alege, rezultatele se vor vedea. Stepperul nu mai are nevoie de nici o descriere, deoarece stim ca acest aparat simuleaza urcatul pe scari, deci daca stati la etajul 10, nici nu aveti nevoie sa dati banii pe un astfel de aparat. Exista doua tipuri de stepper pentru care puteti opta, fiecare avand caracteristicile sale proprii. Exista mini-steppere, fara brate pentru sprijin si desigur, cele normale cu balustrada sau manere, cele din urma fiind si putin mai scumpe. Indiferent ca veti alege modelul cu manere sau fara, cat timp va veti tine de antrenament, rezultatele vor aparea negresit.


About