15 curiozități despre al Doilea Război Mondial

  ioana
  22/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru 15 curiozități despre al Doilea Război Mondial

Al Doilea Război Mondial reprezintă un punct de reper în cronologia noastră, a tuturor. Evenimentele sale ne-au devenit cunoscute prin intermediul manualelor de istorie, a documentarelor, filmelor și emisiunilor televizate și a miilor de cărți scrise pe această temă. Cu toate acestea, există câteva curiozități despre al Doilea Război Mondial pe care sigur nu le știai.  al doilea război mondial

1. Fanta a fost inventată în Germania în această perioadă, deoarece importul de Coca Cola din Statele Unite era aproape imposibil de realizat.

2. Rusia și Japonia încă nu au semnat un acord de pace care să marcheze finalul celui de-al Doilea Război Mondial, deoarece încă își dispută Insulele Kurile.

3. În 1974, abia la 29 de ani de la finalul războiului, s-a predat ultimul soldat japonez.

4. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii s-a alăturat Serviciului Teritorial Auxiliar de Femei și a făcut instructajul pentru a fi șofer și mecanic în cadrul armatei.

5. După atacul de la Pearl Harbor, Canada a declarat război Japoniei înaintea Statelor Unite.

al doilea război mondial

6. Juan Pujol Garcia a fost un agent dublu și a fost premiat atât cu Crucea Federală de Merit a Republicii Germania, cât și cu Ordinul Imperiului Britanic.

7. Un sergent din cadrul armatei britanice, pe numele Nicholas Alkemade, a căzut de la o altitudine de 5000 de metri fără parașută și nu s-a ales decât cu un picior rupt.

8. Există un cont de Twitter care narează evenimentele din timpul celui de-al Doilea Război Mondial exact așa cum au avut ele loc în aceeași zi și lună, dar în anul 1944.

9.  80% dintre bărbații născuți în Uniunea Sovietică în anul 1923 au murit în timpul războiului.

10. Președintele Cehoslovaciei, Emil Hacha, era să moară în cancelaria lui Hitler. El a făcut un infarct în momentul în care Hitler i-a arătat planul său de a bombarda capitala.

eHmkBmn

11. Aproximativ 5500 de bombe rămase din timpul celui de-al doilea Război Mondial sunt descoperite și dezamorsate în Germania anual.

12. Winston Churcill a pierdut alegerile din 1945, deși cu două luni în urmă câștigase războiul.

13. Hitler nu a vizitat niciodată un lagăr sau tabără de concentrare.

14. În vara anului 1940, Japonia a bombardat China cu purici infectați cu ciuma bubonică.

15. Întrucât ciocolata devenea raționalizată, un patiser italian pe nume Pietro Ferrero s-a gândit să adauge alune pentru a lungi produsul. Acesta s-a numit la momentul respectiv Pasta Gianduja, iar astăzi cu toții o cunoaștem sub denumirea de Nutella.

scoop-of-nutella

 


About