La ce oră spun experții că ar trebui să te trezești

  ioana
  22/02/2016
  Comentariile sunt închise pentru La ce oră spun experții că ar trebui să te trezești

Contrar tuturor așteptărilor, experții spun că ar trebui să te trezești mai târziu decât în prezent. Mai mult decât atât, ei spun că ar trebui să ne ducem mai târziu la muncă și la școală. 

trezesti

Conform cercetătorului din cadrul Universității Oxford, Paul Kelley, te trezești prea devreme. De asemenea, copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 10 ani ar trebui să înceapă școala nu mai devreme de 8:30 dimineața, adolescenții de 16 ani ar trebui să înceapă nu mai devreme de ora 10, iar cei de 18 ani ar trebui să aibă primele cursuri la ora 11 sau mai târziu.

Aceste sugestii au fost publicate de către Kelley în cadrul studiului realizat de el și de către colegii săi pentru Jurnalul de Învățare, Media și Tehnologie.

Cercetătorul spune că și adulții cu vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani ar trebui să înceapă programul de muncă cel mai devreme la ora 10 dimineața sau chiar mai târziu. Acesta explică faptul că există anumite probleme de sănătate care au fost direct legate de către nerespectarea ritmului circadian. Printre acestea se numără: tulburări cognitive, anxietate, creștere în greutate, tensiune arterială și diabet.

Intervalul de vârstă în timpul căruia pierdem cele mai multe ore de somn este 14 – 24, perioadă în care dormim mai puțin decât ar trebui cu două ore pe noapte. Între 24 și 30 de ani dormim mai puțin decât are nevoie corpul nostru cu 1,5 ore, iar între 30 și 55 de ani pierdem cam o oră pe noapte.

În prezent Kelley lucrează împreună cu neurologii Russel Foster și Steven Lockley pentru a studia efectele schimbării programului asupra performanțelor academice. Ei conduc un program numit Teensleep în cadrul căruia vor studia efectele începerii cursurilor la ore mai târzii asupra elevilor în vârstă de 14 – 16 ani din 100 de școli din Marea Britanie. Ei vor evalua apoi performanțele academice ale acestora pentru a putea ajunge la o concluzie reală.

 

 

 

 

 


About