Deputata impuscata, in Marea Britanie

  Raluca Pascu
  16/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Deputata impuscata, in Marea Britanie

Marea Britanie, in alerta: Deputata laburistă britanică Jo Cox este în stare critică după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în nordul regiunii britanice Anglia, informează Channel 4. Ea a fost atacată în propria circumscripţie de un bărbat care pare să fie favorabil ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, afirmă surse citate de presa britanică.brexit

Tabăra favorabilă ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a anunţat suspendarea campaniei electorale pe parcursul zilei de joi.

„Am auzit de vestea groaznică privind atacul care a vizat-o pe deputata Jo Cox. Gândurile mele sunt la Jo şi la familia ei”, a declarat fostul primar al Londrei Boris Johnson, unul dintre liderii grupului politic care militează pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

Potrivit presei britanice, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist, a fost atacată în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall, situată în apropierea oraşului Leeds.

În acelaşi incident a fost înjunghiat un bărbat de circa 40 de ani, care a suferit răni uşoare.

Potrivit unor surse citate de site-ul agenţiei Reuters, Jo Cox, membră a Camerei Comunelor, este în stare critică.

Nu este clar care este motivaţia atacului.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv în urma atacului.

„Există un incident în Birstall”, a confirmat Poliţia din comitatul West Yorkshire, fără a oferi detalii.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a exprimat „preocupare” în legătură cu tentativa de asasinare a deputatei laburiste Jo Cox.

„Sunt foarte preocupat de informaţiile privind rănirea deputatei Jo Cox. Gândurile şi rugăciunile noastre sunt pentru Jo şi pentru familia acesteia”, a transmis premierul conservator.

Deputata laburistă britanică Jo Cox este în stare critică după ce a fost împuşcată şi înjunghiată în nordul regiunii britanice Anglia.

Cititi mai multe pe MEDIAFAX!


About