EXCLUSIV Fratele lui Catalin Haldan, la locul unde a murit Ekeng

  Raluca Pascu
  4 years ago
  0
  2,091

DinamoIn cursul zilei de sambata, pe stadionul din Stefan cel Mare, a ajuns si fratele lui Catalin Haldan, Cristi. Acesta a ingenunchiat la locul unde a murit vineri seara, Patrick Ekeng. Locul i-a adus aminte, inevitabil, de disparitia fulgeratoare a capitanului echipei Dinamo, in urma cu 16 ani.

Cristi a aprins o lumanare pe teren, insa emotiile au fost mistuitoare. Imaginea care a fost surprinsa la fata locului nu mai are nevoie de niciun comentariu…Haldan

 

În România, şirul fotbaliştilor care au murit pe gazon a fost deschis, în anul 1963, de petrolistulConstantin Tabarcea (26 de ani), care, în minutul 16 al meciului Petrolul – Dinamo, a căzut pe gazon. Investigaţiile medicale au relevat că decesul fotbalistului ploieştean a fost provocat de glanda timus, o glandă care funcţiona, deşi ar fi trebuit să dispară din organism la 16 ani.

În data de 24 iulie 1999, în minutul 68 al meciului Rapid – Astra, fotbalistul Ştefan Vrăbioru (23 de ani), care intrase de 13 minute în joc, s-a prăbuşit pe gazon, el murind apoi în drum spre spital. La autopsie, lui Vrăbioru i s-a găsit o hemoragie internă, iar Institutul Medico-Legal a stabilit că acesta a murit doarece era suferind de inimă.

În timpul meciului amical de fotbal Ş.N. Olteniţa – Dinamo Bucureşti, desfăşurat la 5 octombrie 2000, la Olteniţa, jucătorul dinamovist Cătălin Hâldan a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a decedat. Din relatările medicului echipei, Mircea Lucaciu, Hâldan a dus mâna la cap şi a căzut pe teren fără să fie lovit. Au urmat imediat manevrele de resuscitare cardio-respiratorie şi de acupunctură, după care a fost continuată resuscitarea în maşină până la spital, jucătorul nemairăspunzând însă la stimuli. Hâldan efectuase, cu o săptămână înainte, alături de ceilalţi componenţi ai lotului dinamovist, un control medical la clinica particulară Medsana, în urma căruia fusese declarat fizic sănătos. De asemenea, la toate controalele periodice efectuate la Institutul Naţional de Medicină Sportivă, el a fost declarat clinic sănătos, nefiind suspect niciodată de o boală coronariană. Născut pe 3 februarie 1976 în Bucureşti, Cătălin Hâldan evoluase în 138 de meciuri în prima divizie, marcând 6 goluri, toate pentru Dinamo, şi fusese selecţionat de opt ori în echipa naţională a României, pentru care marcase un gol.

Documentare: Prosport

About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *