Marturii cutremuratoare, dupa incendiul din targul de pe Valea Cascadelor

  Raluca Pascu
  06/06/2016
  Comentariile sunt închise pentru Marturii cutremuratoare, dupa incendiul din targul de pe Valea Cascadelor

sahgjMarturii cutremuratoare, dupa incendiul din Militari: Agitatia din ziua alegerilor locale a fost intrerupta ieri in programele de stiri de o explozie de proportii produsa intr-un targ de vechituri din Capitala. 12 persoane au fost ranite in urma deflagratiei de duminica, 9 fiind internate in spital.

Martorii povestesc ca, dupa ce a explodat prima butelie de la rulota unde se pregatea mancare, oamenii s-au panicat, insa putin au reusit sa plece din zona. La 30 de secunde dupa ceasta, a avut loc o noua explozie, iar locul de unde oamenii cumparau mici a fost cuprins de flacari. La fata locului, s-au deplasat de urgenta mai multe autospeciale de pompieri.

„Exact atunci intram in targ. Ajunsesem mai tarziu pentru ca am mai fost si in Vitan, la celalat targ. Practic, astea doua sunt pline in fiecare duminica, poate chiar mii de oameni merg acolo la fiecare sfarsit de saptamana. In Militari, insa, targul e deschis si joia. Are o traditie de peste 20 de ani. Il stiam pe nea’ Nicu, insa nu mai luam mici de la el pentru ca ii facea la gratar cu butelie. Sunt mai buni cei facuti la intrare, ii face la foc de lemne. De obicei, insa, mergeam in zona rulotei lui nea’ Nicu si poate ajungeam si ieri (n.r. duminica, 5 iunie), daca nu se producea explozia chiar in fata mea. A avut loc prima bubuitura, oamenii s-au speriat si au inceput sa alerge care incotro, insa era aglomerat si puteai sa te deplasezi cu greu. De la suflul exploziei, am vazut-o pe femeia care strangea banii cum a sarit practic in sus, in aer, apoi a cazut in cap saraca…wsdfh

Un domn pe care il cunosteam a fost surprins cu spatele, l-a luat suflul ala si l-a aruncat peste un stand cu niste televizoare. Nu s-a ars, insa s-a ranit in zona fetei, s-a taiat.

Barbatul care debarasa mesele am inteles ca este foarte grav ranit. Pe el l-a prins chiar acolo. Saracul, vindea butelii langa rulota lui nea’Nicu.

Ei nu au avut niciun instinctor acolo. Au adus instinctoare, din mana-n mana, de la restaurantul din fata, de la poarta. Au alergat baietii aia de la paza saracii cu instinctoarele pe acolo, au incercat sa ajute pana au venit pompierii…

Din cate am inteles, nu a fost un scurt circuit cum s-a spus initial. Au neglijat niste reguli elementare atunci cand au schimbat butelia. Pe cea veche au lasat-o deschisa, iar cand au dat drumul la cea noua, a bubuit. Era cald si nu si-au dat seama ca aia rasufla acolo. De asta au si fost doua explozii.”, isi incheie marturisirea domnul Dan Petrea, un cunoscut al targului de pe Valea Cascadelor.2012_06_22_spitaluldeurgentafloreasca2_rsz_crp

Răniţii au fost internaţi la Spitalul de Arsuri, la Spitalul Floreasca şi la Spitalul Universitar. Un barbat de 72 de ani a fost intubat şi respiră acum cu ajutorul aparatelor. Alţi doi dintre pacienţii în stare gravă vor fi trataţi în unitatea pentru Arşi Grav de la Floreasca, cea care a fost inaugurată de mai multe ori. Unul dintre răniţi, un bărbat de 52 de ani a fost operat.

In cursul zilei de astazi, patronul targului, dar si mai multi martori au fost chemati la audieri. Autoritatile iau in calcul chiar inchiderea bazarului, varianta care s-a mai vehiculat si acum cativa ani in urma.


About