Regulile de Purtarea a Ochelarilor de Soare sau de Vedere

  master
  31/01/2022
  Comentariile sunt închise pentru Regulile de Purtarea a Ochelarilor de Soare sau de Vedere

Ochelarii de soare nu mai sunt un simplu moft sau un accesoriu la modă, ci un accesoriu util şi necesar pentru a-ţi proteja ochii de soare. Totodată, reflectă personalitate celui care îi poartă şi completează sau ruinează o ţinută.

Când vine vorba despre eticheta pentru purtarea ochelarilor de soare pentru femei, regulile sunt cât se poate de clare şi, dacă vei învăţa să le respecţi, vei fi mult mai bine văzut în societate.

Purtarea adecvată a ochelarilor de soare te va ajuta să îţi păstrezi imaginea şi să creezi o impresie favorabilă atât în mediul de business, cât şi în relaţiile cu prietenii. Chiar și cei care poartă ochelari de vedere trebuie sa ţină cont de câteva reguli.

Scoate-ţi ochelarii de soare la o întâlnire de de afaceri

Când comunici cu o persoană este esenţial să o poţi privi în ochi şi cei care se ascund în spatele ochelarilor de soare nu creează o impresie prea bună. Prin urmare, când te întâlneşti în aer liber cu un client sau cu un partener de afaceri, primul lucru pe care trebuie să îl faci, încă înainte de a da mâna, este să dai jos ochelarii de soare. În acest mod contactul vizual va fi posibil şi generându-se o relație de respect reciproc.

Alege o pereche de ochelari de soare care să creeze un aspect profesional

O pereche de ochelari de soare magenta cu rame strălucitoare poate fi perfectă pentru o zi de plajă, dar nu şi pentru o întâlnire de afaceri. Alege o pereche de ochelari cu rame clasice negre sau din baga – arată mult mai profesional şi vei crea o primă impresie favorabilă.

Nu te folosi de ochelarii de soare pe post de oglindă

Rezistă impulsului de a te folosi de ochelarii de soare ai persoanei cu care discuţi pentru a te oglindi şi a-ţi aranja. Este evident că vei atrage atenţia şi că nu vei crea o impresie bună.

Scoate-ţi ochelarii de soare în interior

Dacă nu suferi de nicio afecţiune medicală care îţi impune să te fereşti de lumina puternică, când intri în interior este obligatoriu să dai jos ochelarii de soare. Dacă nu vei face acest lucru, vei părea lipsit de respect şi vei crea impresia că ai ceva de ascuns. De asemenea, dacă ai o problemă medicală, explică celor din jur acest lucru.

Ai grijă de ochelarii tăi de soare

Exact ca pantofii sau poşeta, ochelarii de soare trebuie să arate întotdeauna cât mai bine. Dacă ramele sau lentilele s-au zgâriat sau sunt uzate, este vremea să investeşti într-o pereche nouă.

Nu folosi ochelarii de soare ca accesoriu pentru păr

Ştim cât de confortabil este că atunci când intri într-un magazin sau un restaurant să ridici ochelarii cu o mişcare rapidă pe cap. Evită să faci acest lucru. Cel mai bine este să îi scoţi şi să îi depozitezi într-un loc sigur pentru a fi protejaţi.

Nu uita că ochelarii sunt accesorii practice

Nu trebuie să ai zece perechi de ochelari, câte una pentru fiecare ocazie sau ţinută. Ochelarii de soare sunt, în primul rând, un accesoriu funcţional şi, dacă vei avea o pereche clasică, elegantă cu protecţie adecvată UV şi cu lentile de calitate, va fi suficient.

Când nu ştii ce să faci, mai bine scoate-i!

Dacă te vei întâlni şi cu alte situaţii decât cele descrise mai sus şi nu vei ştii ce să faci, cel mai bine este să scoţi ochelarii de soare. Dacă nu şofezi, nu te relaxezi pe plajă sau nu desfăşori o activitate în soare, cel mai bine este să dai ochelarii jos. Excepţia de la regulă poate fi doar atunci când eşti cu prietenii pe o navă de croazieră şi soarele este puternic.

Situaţii în care ar trebui să porţi ochelari de soare

  • Suferi de o afecţiune a ochilor şi trebuie să te fereşti de lumină sau de soare.
  • Conduci maşina în plină zi şi soarele te orbeşte.
  • Conversezi cu cei din jur, dar eşti în plin soare la un eveniment sportiv sau de divertisment. Îi poţi scoate dacă vrei să punctezi ceva şi ai nevoie de un contact vizual semnificativ.

Eticheta pentru purtarea ochelarilor de vedere

Ochelarii de vedere se pot purta, fără reţinere, în orice situaţie. Totuşi, pentru a crea o impresie favorabilă ar trebui să:

  • Fie întotdeauna curaţi şi bine îngrijiţi;
  • Indiferent de modalitatea de ştergere, nu face acest lucru la masă, de faţă cu alte persoane;
  • Ochelarii de vedere nu trebuie ridicaţi în vârful capului şi nici puşi pe masă;
  • Chiar dacă te deranjează, nu este potrivit să îi ceri interlocutorului să îşi scoată ochelarii de vedere când vorbeşte cu tine şi nici să îi spui că sunt murdari.

About