11 locuri incredibile pe care să le vezi măcar o dată în viață

  ioana
  13/11/2015
  Comentariile sunt închise pentru 11 locuri incredibile pe care să le vezi măcar o dată în viață

Când spui ”destinație de vacanță” te gândești imediat la țări precum Grecia, Turcia și Dubai. Ba chiar și studiile arată că acestea sunt locațiile preferate de români atunci când vine vorba de concediu. Însă, ceea ce mulți nu știu este că există locuri mult mai spectaculoase în lume, care pot fi vizitate în același buget. 

Iată care sunt cele 11 locuri incredibile pe care trebuie să le vezi măcat o dată în viață: 

1. Râul de Flori, Keukenhof, Olanda 

Un fantastic tablou floral, realizat din zambile și lalele, ce curg asemeni unui râu.

river-of-flowers-holland-1

river-of-flowers-holland-2

2. Peștera Melissani din Grecia 

Peștera Melissani se află pe Insula Kefalonia și cuprinde practic un lac format în mod miraculos, în timpul unei surpări a terenului de la suprafață.

melissani-cave-greece-2

melissani-cave-greece-1

3. Castelul Dunnottar, Scoția 

Acest castel este o fortăreață aflată între ruine, în nord-estul Scoției. Castelul a avut un rol esențial în apărarea Scoției în timpul Evului Mediu și este deschis publicului larg. Peste 50,000 vizitatori vin anual aici.

Dunnottar-Castle-Scotland-1

Dunnottar-Castle-Scotland-3

4. Rocamadour, Franța 

Rocamadour este cel mai vechi loc de pelerinaj din Franța, întrucât aici a fost găsit un corp în carne și oase, intact în ciuda anilor ce trecuseră peste el, corp ce a fost identificat de către localnici ca fiind Amadour, un vestit slujitor al Sfintei Fecioare.

Rocamadour-france-2

Rocamadour-france-1

5. Foss a Sidu, Islanda 

Foss a Sidu este o cascadă din Islanda de Sud, localizată în apropiere de Ring Road. Cascada se rostogolește pe stânci, martor fiindu-i doar o ferma izolată. Deși e mică și îngustă și deloc impozantă în comparație cu alte cascade faimoase, Foss a Sidu este unică deoarece în timpul vânturilor puternice dinspre mare, apa sa circulă în sus.

foss-a-sidu-iceland-2

foss-a-sidu-iceland-1

6. Fly Gheizer, Nevada 

Culorile vibrante și  neobișnuite ale acestui gheizer se datorează algelor termofile. Gheizerul a fost creat accidental când un foraj pentru un puț de adâncime a fost lăsat neacoperit, iar apa care erupe lasă în urmă depozite de carbonat de calciu, care s-au acumulat de-a lungul anilor creând astfel această movilă neobișnuită. Algele termofile prosperă în aceste condiții, creând astfel nuanțele strălucitoare verzi și roșii ale gheizerului.

fly-geyser-nevada-1

fly-geyser-nevada-2

7. River House, Serbia 

Odată ajuns în Serbia cu siguranță vei vrea să vezi râul Drina, care separă Serbia de Bosnia și Herțegovina. Drina este principala atracție pentru turiștii care vor să facă rafting sau să se dea cu caiacul. Atunci când te duci într-o excursie pe râu, cu siguranță te aștepți să vezi peisaje frumoase și natura în toată spleandoarea ei, însă pe râul Drina vei găsi casa cu cea mai ciudată locație, ceea ce o face cu atât mai specială.

River-House-Serbia-1

River-House-Serbia-2

8. Strokkur, Islanda 

Strokkur este un gheizer aflat în zona geotermală din partea de sud-vest a Islandei, la est de Reykjavik. Este unul dintre cele mai faimoase gheizere ale Islandei. Acesta erupe la fiecare 4- 8 minute, la o înălțime de 15 – 20 metri, dar care uneori ajunge chiar și la 40 de metri.

SONY DSC

Strokkur-Iceland-2

9. Potato Chip Rock, California 

Potato Chip Rock este o stâncă din California, localizată în Parcul Natural Lake Poway. Numele i se datorează aspectului de chips de cartof. Această stâncă este o atracție turistică faimoasă, unde întotdeauna se formează cozi foarte mari pentru a face poze pe marginea stâncii.

skala Potato Chip Rock - samoe strashnoe mesto v mire

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Cascada Tat Kuang Si, Luang Prabang, Laos

Clară și de un extraordinar verde-albăstrui, cascada Tat Kuang Si te îmbie să sari în ea, mai ales în căldura Laosului. Cascada se află în interiorul unui parc național care se întinde de-a lungul râului Mekong. Poți fie să te bucuri de priveliște, fie să-ți exersezi săriturile aici.

luang-prabang-laos-1

luang-prabang-laos-2

11. Fântâna lui Iacob, Texas 

Se spune despre ea că este unul dintre cele mai periculoase locuri din lume și pe bună dreptate, căci Fântâna lui Iacob are un diametru de 4 metri și o adâncime de 40. Cu toate acestea, turiștii o descriu ca fiind ”un spațiu biblic, o abundență de ape limpezi și reci.”

Jacob’s-Well-texas-1

Jacob’s-Well-texas-2

Curajoșii-se-aventurează-în-Fântâna-lui-Iacob


About