Acum poți afla cât de bun ești la remi, jucând online

  master
  07/01/2022
  Comentariile sunt închise pentru Acum poți afla cât de bun ești la remi, jucând online

Remi este unul dintre cele mai populare jocuri de societate în întreaga lume, fie că vorbim de jocul cu piese, fie că ne referim la cel în care sunt folosite cărțile. De câțiva ani, se poate juca remi pe bani și pe Internet, în cazinourile online.

Așadar, dacă nu ai cu cine să joci remi fizic, există sute de mii de posibili parteneri de joc la doar câteva click-uri distanță. Poți vedea cât ești de bun și, în același timp, dacă ești bun, îți rotunjești bugetul. Există mai multe variante disponibile: remi tradițional, gin, oklahoma gin, kalooki 40 sau kalooki 51.

Se învață foarte ușor

Dacă nu ai jucat remi până acum, să știi că se învață ușor și poți ajunge un jucător priceput într-un timp scurt. În cele ce urmează îți prezentăm un ghid al acestui joc care este și de strategie, și de noroc.

În principiu, scopul este să scapi de cărțile din mână. Atunci când ai reușit să faci acest lucru, ceilalți jucători calculează valoarea cărților rămase, care se adaugă la punctele tale. Jocul se termină când cineva atinge scorul stabilit. Atunci când sunt doi jucători, se împart câte 10 cărți. Pentru 3-4 jucători se împart câte 7 cărți, iar pentru 5-6 participanți se împart câte 6 cărți.

În mod tradițional, este folosit pachetul standard de 52 de cărți, fără joker, care conține: A, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, J, Q și K. Pentru unele jocuri se folosesc două pachete, iar în jocul Kalooki se folosesc 2 jokeri. A valorează un punct, iar J, Q și K câte 10 puncte. În rest, valorile sunt cele scrise pe cărți.

Jocul pas cu pas

După amestecarea temeinică a pachetului, cărțile sunt împărțite cu fața în jos, primul care primește fiind jucătorul aflat la stânga dealerului. După ce fiecare jucător și-a primit cărțile, ce a rămas din pachet este așezat pe masă cu fața în jos (stocul). Prima carte din stoc se întoarce cu fața în sus și se așază lângă pachet.

Pentru etalare, cărțile trebuie grupate în suite și în terțe. Suitele sunt grupuri alcătuite din trei sau mai multe cărți consecutive de același semn (4, 5, 6 de treflă). Chiar dacă J, Q și K au aceeași valoare, ele pot fi etalate doar respectând această ordine. Terța este formată din minim trei cărți de același fel (8888 sau QQQ). Jucătorul se poate etala doar atunci când îi vine rândul.

De asemenea, când îi vine rândul, un jucător poate lipi cărți la formațiile etalate de ceilalți jucători, în încercarea de a scăpa cât mai repede de ele. De exemplu, dacă alt jucător are etalate J de inimă roșie, J de inimă de inimă neagră și J de romb, iar tu ai în mână J de treflă, atunci poți lipi cartea ta la terța lui. Un alt exemplu: dacă pe masă există suita 7, 8, 9, 10 de romb, iar tu ai în mână un 6 de romb, atunci „te poți lipi”.

Când i se termină rândul, fiecare jucător trebuie să dea jos o carte, cu fața în sus pe masă. Respectiva carte poate fi luată de următorul jucător în cazul în care acesta nu este etalat sau de oricare jucător etalat, cu condiția ca ea să le folosească pentru alcătuirea unei formații care să fie etalate.

Jocul este câștigat de jucătorul care nu mai rămâne cu nicio carte în mână, în urma etalării și a lipirilor la formațiile celorlalți jucători. După ce câștigătorul pune jos ultima carte, sunt însumate cărțile pe care ceilalți jucători le au încă în mână, iar valoarea este adăugată la scorul celui care a învins în respectiva rundă. Jocul continuă până când se atinge un scor stabilit de la început.

Am prezentat, pe scurt, ghidul jocului de remi cu cărți, care este cel original. Jocul cu piese a apărut mai târziu, iar regulamentul este în mare parte același.


About