Apple va construi o mașină electrică

  ioana
  13/01/2016
  Comentariile sunt închise pentru Apple va construi o mașină electrică

Apple urmează să intre pe piața auto cu o mașină electrică. Iată cum o să arate această mașină și ce spune competiția despre această idee. 

apple

Se pare că Apple a angajat în ultima vreme mai bine de 1000 de ingineri pentru așa-numitul Proiect Titan ce are ca obiectiv crearea unei mașini electrice, care să fie totodată și extrem de performantă.

Elon Musk, Directorul General al Tesla Motors, a fost întrebat în cadrul unui interviu acordat BBC dacă Apple va construi într-adevăr o astfel de mașină sau sunt doar zvonuri. Fondatorul Tesla Motors a spus că se așteaptă ca acesta să fie următorul pas.

E un secret pe care de fapt îl știe toată lumea. E destul de greu să ascunzi un astfel de lucru atunci când angajezi 1000 de ingineri auto. Culmea este că majoritatea acestor ingineri au lucrat mai întâi la Tesla Motors. Nouă ne place să glumim că Apple este un fel de cimitir al Tesla din acest punct de vedere.

Prima mașină electrică produsă în serie care poate călători mai mult de 320 de kilometri dintr-o singură încarcare a fost Roadster, produs de Tesla Motors în 2008. Prețul acestei mașini este de aproximativ 100,000 $.

1280px-Roadster_2.5_windmills_trimmed

Proiectul unei mașini Apple este condus de către Steve Zadesky, fost inginer în cadrul Ford. Totodată a fost adus la bord în cadrul companiei pentru acest proiect și Johann Jungwirth, fostul președinte al Mercedes-Benz America.

Și Steve Jobs avea în plan construcția unei mașini electrice, conform apropriaților săi. Ideea i-a venit chiar în preajma apariției primei mașini produse de Tesla Motors, în 2008.

În ciuda acestor dovezi clare, nici un reprezentant din partea Apple nu a comentat asupra acestui subiect. Așadar, știrea nu a fost confirmată până în momentul de față. Zvonurile spun, însă, că ne putem aștepta la o astfel de mașină electrică în 2020.

 

 


About