Care este secretul lui Bill Gates pentru succes

  ioana
  12/01/2016
  Comentariile sunt închise pentru Care este secretul lui Bill Gates pentru succes

Despre Bill Gates s-au scris sute, poate chiar mii de articole motivaționale tocmai pentru că succesul atins de fondatorul Microsoft reprezintă dorința supremă a fiecăruia dintre noi. 

bill gates

Bill Gates a spus în cadrul unui interviu acordat publicației New York Times că cea mai eficientă metodă de învățare este cititul. Tocmai de aceea, miliardarul citește 50 de cărți pe an. 

bill gates

Poate că vă întrebați de ce Bill Gates continuă să citească atât de multe cărți deși are mai mulți bani decât poate cheltui și mai mult succes decât a visat vreodată. Gates a explicat că cititul rămâne, în ciuda tehnologiei, cea mai plăcută și mai ușoară metodă de a învăța lucruri noi.

Gates este un cititor atât de avid încât jurnaliștii, dar și publicul larg abia așteaptă lista anuală a lecturilor sale favorite. Preferatele sale în 2015 sunt cărți despre cum sunt clădirile construite, cum pot fi eradicate bolile, dar și cum să-ți educi copilul pentru a deveni un om de succes. De altfel, majoritatea cărților pe care Bill Gates le citește sunt non-ficțiuni care explică câte ceva despre cum funcționează lumea care ne înconjoară.

Îmi place să vizitez locuri interesante, să mă întâlnesc cu oameni de știință și să mă uit la conferințe educaționale online, însă cititul rămâne modalitatea principală prin care învăț lucruri noi, dar și prin care îmi testez cunoștințele, a spus miliardarul.

În cadrul unui alt interviu, geniul în tehnologie a declarat că este de mic copil un ”șoarece de bibliotecă”. Gates a povestit cum cărțile îl fac să vadă lucrurile deja cunoscute dintr-o perspectivă nouă.

Bill nu este singurul miliardar care promovează cititul. Și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, este un fan înfocat al cărților. Acesta a publicat la începutul acestui an un mesaj către cei care îl urmăresc, spunând că rezoluția sa pentru 2015 a fost să citească câte o carte pe săptămână. Zuckerberg și-a îndeplinit obiectivul, chiar dacă este probabil unul dintre cei mai ocupați oameni din lume.

 

 

 


About