Cinci cazuri de scarlatina, in judetul Arges

  Raluca Pascu
  31/05/2016
  Comentariile sunt închise pentru Cinci cazuri de scarlatina, in judetul Arges

scarlatinaTrei copii de la grădiniţe din judeţul Argeş, suspecţi de scarlatină, se află, marţi, internaţi în spital, după ce doi elevi de la şcoli din judeţ au fost şi ei spitalizaţi săptămâna trecută din acelaşi motiv, transmite corespondentul MEDIAFAX.

După ce la începutul săptămânii trecute s-au înregistrat două cazuri suspecte de scarlatină la Şcoala Regina Maria din Curtea de Argeş şi la Şcoala Mihai Eminescu din Piteşti, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au informat că au mai apărut alte trei suspiciuni: la un copil de la Grădiniţa din Miceşti, un altul de trei ani de la Grădiniţa Aripi Deschise – Piteşti şi un copil de patru ani de la Grădiniţa Banatului din Piteşti.

„Toţi cinci se află internaţi la Secţia Boli Infecţioase Copii a Spitalului Judeţean Argeş. În cazul elevului de la Şcoala Mihai Eminescu am primit rezultatul care a ieşit negativ, dar e posibil ca acesta să fie influenţat de un eventual tratament cu antibiotice luat acasă înainte. Pentru elevul de la şcoala din Curtea de Argeş nu am primit încă rezultatul. Spre finalul acestei săptamâni, vom afla şi dacă în cazul copiilor de la gradiniţe se confirmă sau nu boala”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru.scarlatina

Potrivit directorului DSP vor fi prelevate probe de exudat nazofaringian de la colegii copiilor precum şi de la cadrele didactice care au intrat în contact cu aceştia, pentru a vedea dacă sunt purtători ai streptococului betahemolitic grupa A, care provoacă scarlatina.

De asemenea, clasele unde învaţă copiii vor fi dezinfectate.


Patru cazuri de scarlatină au fost înregistrate, in martie, la patru copii preşcolari din comuna suceveană Poiana Stampei, care au fost internaţi în spitalul din Vatra Dornei. Totdată, numărul elevilor cu oreion din liceul din Vicovu de Sus a ajuns la 25. 

DSP Suceava a solicitat conducerii unităţii de învăţământ din Poiana Stampei să efectueze dezinfecţia unităţii şi a distribuit substanţe dezinfectante pentru aceasta.


About