Setea insațiabilă de viață sau „Lust for Life”

  Top Tabu
  15/05/2019
  Comentariile sunt închise pentru Setea insațiabilă de viață sau „Lust for Life”

Are 29 de ani și o dorință uriașă: vrea să cucerească industria cinematografică din America! Octavian Iacob este primul român care va ajunge la New York Film Academy. S-a identificat prin creație, fantezie și prin exprimarea sentimentelor, a trăirilor prin imagini și astfel a reușit să câștige, alături de alți șase prieteni, Competiția Internațională de Regie organizată de New York Film Academy.

Alături de echipa sa, va reprezenta România la New York cu Lust for Life

Lust for Life înseamnă o sete de viață dusă la gradul de viciu. Este o poveste psihologică care vine în antagonie cu efectele depresiei, dar și pentru a pune în evidență că psihicul are instinct de supraviețuire. Subiectul este creația mea, dar detaliile poveștii îi aparțin scriitoarei Ana Lambru, o prietenă și un om cu multă viziune”, a povestit Octavian Iacob pentru Top Tabu.

A crezut în visul său și a luptat pentru ca acesta să se transforme în realitate. Înainte de a intra în industria cinematografică, Octavian știa că avea nevoie de susținere financiară, așa că și-a strâns banii de plecare muncind în aviație ca însoțitor de bord.

Atunci când ai un vis este bine să nu te împiedici de sume. Am căutat să lucrez cu oameni care au crezut în mine și mi-au dat o șansă. Spre exemplu, Ana Marin – events managerul Palatului Noblesse – m-a ajutat cu găsirea locului pentru filmări. Sunt un om care a pierdut mult, financiar, în business-uri unde depindeam de alții. Acum, depinde totul doar de mine. Am riscat aproape 1500 de euro pentru un clip de doar 5 minute, un clip cu care am și câștigat competiția de film din America. Am încercat să beneficiez de noul program Start-Up Nation, dar din păcate nu am putut primi finanțare. Am mers mai departe, momentan statul nu știe cine sunt încă”, a mai spus tânărul regizor.

Ambiții mari

Octavian Iacob a fost unul din cei șase norocoși care au câștigat un loc la New York Film Academy. „Lucrul acesta înseamnă mai mult decât îmi pot imagina. Înseamnă un vis împlinit. După 14 ani în care am practicat Tir Sportiv, pot spune că acest câștig este precum o medalie olimpică. Această bucurie mi-a fost umbrită un pic de un moment neplăcut. Acolo, în America, sunt numit singurul român care a reușit să ajungă la cea mai prestigioasă academie de film din lume, dar în România nu interesează pe nimeni de această reușită a mea. Până la urmă e o reușită a țării”, a mai completat românul.

Octavian Iacob a pornit pe drumul cinematografiei fără să aibă vreo barieră în calea imaginației atunci când creează. Visează să aducă primul Oscar României sau cel puțin o nominalizare în primele 5. Pentru perioada următoare, tânărul regizor are planuri mari.

Pregătesc primul meu film de lung metraj. Va fi un film care va fi prezentat la cele mai mari 14 festivaluri de film internațional din Europa, Canada și SUA. De asemenea, acesta va putea fi urmărit și în cinematografele din România. Acest proiect va fi un film de rangul Netflix. Povestea acestuia arată viața unui bărbat din România pe care destinul l-a îngenuncheat. Personajul principal se luptă între trecut și prezent, făcând aceleași greșeli și trăind aceeași durere. Se află într-o buclă infinită de nefericire. Accidentul tragic al soției lui l-a aruncat în disperare, iar acum, deși are tot ceea ce își poate dori un om, el nu are nimic. Alegerile greșite, făcute de un subconștient depresiv care crede că merită să fie pedepsit, creează astfel contextul potrivit pentru a pierde lucrurile frumoase și bune care pot apărea în viața lui. Prin pedeapsa autoimpusă, bărbatul ajunge spre intunericul absolut al depresiei, o boală care ruinează vieți”, spune tânărul regizor.

Psihicul și instinctul de supraviețuire

Numele proiectului „ONE SECOND – Când pierzi totul într-o secundă” vine în antagonie cu efectele depresiei, dar și pentru a pune în evidență că psihicul are instinct de supraviețuire și că acționează mereu cu sete de viață, chiar și în procesul său de autodistrugere.

De altfel, Octavian Iacob ne-a dezvăluit în premieră că din echipa artistică fac parte și Nicole Cherry, actorul/vloggerul Radu Constantin, actorii și vloggerii Robert Ionescu și MIMI, dar și dansatorul Emil Rengle.

Tânărul regizor deține în prezent un master în Marketing și are un sfat pentru antreprenorii care sunt la început de drum în afaceri.

„Nu am de gând să mă ocup singur de promovarea lung metrajului. Am încredere maximă în Alexandru Penes, omul care se va ocupa de acest segment. Clar am să știu ce înseamnă și care va fi fiecare pas pe care trebuie să îl facem împreună pentru reușita noastră ca echipă. Legat de antreprenoriat, până în prezent am ajuns în faliment cu două business-uri. Am învățat ceva din asta și vreau să le transmit această învățătură și celor care aleg calea antreprenoriatului. Să aibă mare grijă atunci când își aleg personalul și să acorde o atenție deosebită promovării. Consider că promovarea este cheia ca un business să crească“, a încheiat Octavian Iacob.

Echipa Top Tabu îți ține pumnii și îți urează mult succes, regizore!


About