Am rămas fără ”Coana Chirița” sau ”Isoscel”! România este mai săracă de astăzi, Tamara Buciuceanu Botez a părăsit scena vieții

  Top Tabu
  8 months ago
  0
  86

„Când nu veți mai mirosi flori de câmp pe scenă seara / Poate vă veți întreba atunci: unde-o fi plecat Tamara?”… Nu-l știam, dar am văzut acest verset în Libertatea și mi s-a părut potrivit, extrem de potrivit… Și mi-e ciudă că atunci când am întâlnit-o pe imensa actriță, nu am îndrăznit să îi spun ceea ce gândeam despre dumneai. I-am spus, e drept, când am sunat-o pentru un interviu, și am vorbit cu această inegalabilă artistă, care mi-a spus că ea a ieșit din scenă, e vremea altora, să nu mă supăr…

A ieșit astăzi din scena vieții și s-a dus să întregească trupa marilor valori, acolo, sper, în Rai… Tamara Buciuceanu Botez a murit, la vârsta de 90 ani, a anunțat spitalul Elias. Suntem mult mai săraci, deși „doamna comediei românești” ne-a lăsat o moștenire neprețuită. Un tezaur de piese, de filme, de roluri pe care, probabil, nimeni nu le va mai interpreta așa cum a făcut-o unica artistă.

Citește și: BOALA SECOLULUI! Ce trebuie să faci dacă te confrunți cu această afecțiune

60 de ani în slujba publicului

Poate vă amintiți, mulți dintre dumneavoastră, de Revelioanele comuniste. Ei bine, cupletele memorabile făcute de Tamara Buciuceanu ne-au făcut acele nopți mai plăcute. La fel și personajele interpretate în piesele de teatru sau filmele acelei epoci. Era ceva, avea ceva al ei și pentru asta au iubit-o milioane de români.

Tamara Buciuceanu spunea despre ea că este „adepta teatrului care într-o seară te face să râzi, în alta te face să plângi, dar întotdeauna să gândești”.

Cine o poate uita pe Tamara Buciuceanu când se transforma în Coana Chirița în spectacolul „Chiriţa în provincie” regizat de Alexandru Dabija? Sau cine poate spune că nu a zâmbit la replicicile profesoarei de matematică Isoscel, în „Liceenii”, îndrăgitul film de dragoste românesc din 1986?

 

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *