Avocatul Poporului, autosesizare în legătură cu alte două cazuri de meningită – Fenomenul este monitorizat

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  141

Avocatul Poporului anunta ca a extins sesizarea din oficiu în legătură cu alte două cazuri de meningită, face demersuri și monitorizează fenomenul.

“Mass-media relatează despre alte două cazuri de îmbolnăviri cu meningită. O adolescentă din Vaslui, internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a decedat, în timp ce o altă fată, internată la Spitalul din Botoșani, tot cu diagnosticul de meningită, se află sub tratament. Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și întreprinde deja demersuri în legătură cu decesul, din cauza infecției meningococice, a elevei de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr din București.

Citeste si Dacian Cioloș, după ce au fost anunțate întrebările de la referendum: Acest Parlament trebuie să primească un mesaj clar din partea cetățenilor

Conform Președintelui Societății Române de Microbiologie, doctorul Alexandru Rafila, care a acordat un interviu postului DIGI 24, infecția meningococică „afectează mai ales adolescenții, tinerii, în acest interval de timp, la sfârșitul iernii, începutul primăverii. Acest lucru e documentat în statisticile organizațiilor internaționale”. Medicul Rafila a mai spus că „În România se înregistrează în fiecare an câteva zeci de cazuri.

Ultima statistică, din 2017, arată că au fost 63 de cazuri și 13 decese, deci numărul de decese e destul de mare, 20% din totalul cazurilor înregistrate””, transmite institutia.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *