Cum arată paradisul pentru copii? Un exemplu concret: cel mai mare orăşel de turtă dulce! Iată unde îl găsiţi şi ce alte târguri de Crăciun sunt în topul recomandărilor

  Top Tabu
  7 months ago
  0
  74

De aproape o săptămână, e invazie de copii la Bergen, în Norvegia. De ce? Pentru că orăşelul de turtă dulce şi-a deschis porţile şi le închide abia după Anul Nou.

E cumva o tradiţie de câteva decenii ca oraşul novegian Bergen să găzduiască cel mai mare târg de turtă dulce din Europa, doar că anul acesta, comunitatea locală s-a întrecut pe sine. A intrat în Cartea Recordurilor cu cel mai mare oraş de turtă dulce din lume. Figurine alegorice, sistem de iluminare, decoruri, toate sunt numai bune de mâncat. Încasările vor fi donate integral la asociaţii caritabile.

Citeşte şi: Sindromul bradului de Crăciun: BOALA CIUDATĂ care afectează din ce în ce mai mulți oameni

Cele mai tari târguri de Crăciun

Viena este şi ea vestită în această perioadă, e p destinaţie fascinantă în preajma sărbătorilor de iarnă, târgul de Crăciun fiind un must-have al amatorilor de turism sau shopping.

Şi târgul organizat de vecinii maghiari, la Budapesta, prinde lista locurilor de vizitat în această perioadă a anului. Povestea se scrie în faţa Bisericii Sfântul Ştefan, iar anul acesta copiii sub 14 ani beneficiază gratuit de cursuri de patinaj, pe patinoarul amenajat în jurul pomului de Crăciun.

Peste 10 milioane de euro au investit estonienii în Târgul de Crăciun de la Talinn. Şi au făcut-o cu spor pentru că deja a fost votat ca fiind cel mai frumos din Europa şi, probabil, din lume şi a fost inclus în topul destinaţiilor hibernale ale anului 2019. Instalat în faţa Primăriei, în districtul Haabersti, produsele-vedetă sunt peştişorii de ciocolată, pâinea artizanală şi costiţele de miel la grătar.

Dar să nu fim modeşti, ci mândri şi să spunem că în topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, intră în 2019 şi Sibiul. Ideea organizării acestui târg de sezon, aflat la cea de a 13-a ediţie, i-a aparţinut Biroului Ataşatului Social al Ambasadei Austriei în România, reprezentat de Barbara Schöfnagel.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *