Este alertă maximă la Piteşti după depistarea cazului de meningită meningococică: 46 de elevi şi profesori au fost supuşi chimioprofilaxiei

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  176

Tânăra transferată la Institutul „Matei Balș” din Capitală, suspectă de meningită meningococică, are 16 ani și este elevă a unui liceu din Pitești. Pentru 46 de persoane, printre care elevi și cadre didactice, personal auxiliar și familie, a fost administrată chimioprofilaxia, transmite ministerul, potrivit mediafax.

„Conform unei informări transmise de către Direcția de Sănătate Publică Argeș, o pacientă în vârstă de 16 ani, elevă a unui liceu din Pitești, județul Argeș, cu suspiciune de meningită meningococică, a fost transferată de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. dr “Matei Balș” din București”, transmite Ministerul Sănătății potrivit mediafax.

Citește și: Se anunță un nou mega-protest #Rezist! Mii de oameni vor umple Piața Victoriei!

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Argeș a demarat imediat toate măsurile impuse în astfel de cazuri.

„DSP Argeș a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situații, conform metodologiei stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică”, spun reprezentanții ministerului.

Pentru 46 de persoane, printre care se numără elevi, cadre didactice, personal auxiliar și familie, a fost administrată chimioprofilaxia.

Citește și: Lovitură pentru PSD: Klaus Iohannis speculează la maximum ruptura dintre Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă!

„Au fost stabiliți contacții direcți și a fost administrată chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice și personal auxiliar, precum și pentru alți 2 contacți din familie”, potrivit sursei citate.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat și faptul că, în unitatea de învățământ au fost instituite deja toate măsurile de curățenie și dezinfecție aferente.

Purtătorul de cuvânt al Institutului National de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, dr. Cătălin Apostolescu, a precizat, miercuri,  că a fost confirmat un nou caz de meningită.

Citește și: PSD reacționează! ‘Iohannis e supărat că României îi merge bine!’

Este vorba de o tânără din Piteşti, care potrivit purtătorului de cuvânt al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, a fost adusă la spital prin transfer în dimineaţa zilei de miercuri.

În luna aprilie a acestui an, alte câteva alte cazuri de meningită au fost raportate, înregistrându-se în acest context şi decese. Atunci au murit o elevă de la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală şi o adolescentă în vârstă de 15 ani din Vaslui, transferată la Iaşi.

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *