Exerciţiile fizice sunt mai bune pentru cardiaci decât pentru cei sănătoşi; Ce spune un nou studiu

  Top Tabu
  04/09/2019
  Comentariile sunt închise pentru Exerciţiile fizice sunt mai bune pentru cardiaci decât pentru cei sănătoşi; Ce spune un nou studiu

Exercițiile fizice pot contribui mai mult la scăderea riscului de moarte prematură la pacienții cu boli cardiovasculare decât la persoanele sănătoase, arată rezultatele unui nou studiu, potrivit 360MEDICAL.ro.

Persoanele sănătoase un avut un risc mai mic de deces în timpul studiului când au fost mai active fizic. Dar efectul benefic al exercițiilor a fost mai pronunțat pentru oamenii cu probleme cardiace, au raportat cercetătorii în ‘European Heart Journal’ și la întâlnirea anuală a Societății Europene de Cardiologie în Paris.

Cercetătorii au măsurat nivelurile exercițiilor fizice ale pacienților și intensitatea printr-o măsură numită echivalent metabolic (MET). Pentru o sănătate optimă, adulții ar trebui să facă cel puțin 500 minute pe săptămână MET.

La oamenii cu boli cardiace, fiecare 500 minute pe săptămână MET suplimentare au fost asociate cu un risc cu 14% mai scăzut de deces din orice cauză. Pentru cei sănătoși, aceeași creștere a activității a fost asociată cu un risc de mortalitate doar cu 7% mai scăzut.

Citeşte şi: Răcoritoarele ne pot fi fatale; Ce spun noi studii ale experţilor

Cercetătorii au analizat 131.558 de pacienți cu boli cardiovasculare și 310.240 de persoane sănătoase începând cu vârsta de peste 60 de ani. Într-o perioadă de urmărire medie de șapte ani, cei cu boli cardiovasculare au fost predispuși să moară din orice cauză într-un procent mai mult decât dublu, în comparație cu indivizii fără aceste afecțiuni

‘Inactivitatea fizică cauzează diverse boli cum ar fi boala cardiacă coronariană, diabetul și cancerul de sân și colon, ce în final duc la mortalitate prematură. Activitatea fizică susține dezvoltarea normală și metabolismul. În plus, activitatea fizică poate face persoanele să se simtă mai bine, să doarmă mai bine și să efectueze sarcini de zi cu zi mai ușor. În timp ce beneficiile fiziologice ale exercițiilor pot fi similare pentru persoanele cu și fără boli cardiace, este posibil ca pacienții cu boli cardiace să beneficieze mai mult în urma exercițiilor pentru că ei au mult mai mulți factori de risc ai decesului prematur ce ar putea fi abordați prin mai multă activitate. Activitatea fizică scade tensiunea arterială, zahărul din sânge și colesterolul’, a spus dr. Si-Hyuck Kang, coautor al studiului și cercetător la Seoul National University, citat de Reuters.

Printre persoanele cu boli cardiovasculare implicate în studiu majoritatea au avut boală cardiacă ischemică, numită și boală cardiacă coronariană, în care arterele ce alimentează inima devin îngustate. Persoanele cu boli cardiace erau mai în vârstă și de asemenea mai predispuși să aibă și alte probleme de sănătate ca diabetul, tensiune arterială ridicată și colesterol ridicat.

Cercetătorii s-au bazat pe chestionare pentru a evalua nivelul exercițiilor, care nu întotdeauna sunt de încredere și nu au examinat nivelurile activității la locul de muncă și în alte locuri în afara timpului liber. Chiar și așa, rezultatele subliniază importanța mișcării fizice după un atac de cord.

Sursa


About