Fabulosul destin al lui Cristiano Ronaldo! Cum a încercat propria-i mamă să-l omoare în pântece, e cutremurător

  Top Tabu
  1 year ago
  0
  81

Nu ştiu dacă sunteţi fan Messi, Maradona, Pele, Ronaldo, Zidane, Eusebio sau Beckham. Nici nu cred că iubeşte toată lumea fotbalul, dar sunt însă la fel de convinsă că aţi auzit şi ştiţi cine este Cristiano Ronaldo. Un fotbalist celebru, un talent uluitor, un virtuoz al balonului şi un băiat care învârte milioane de euro la degetul cel mic.

Este înjurat şi adulat, este invidiat, mulţi îl aplaudă, la fel mulţi îi critică frizura, gelul din păr sau maşinile scumpe. Ce e însă cert e că nu ai cum să-i iei ce este al lui, şi anume valoarea. Iar dacă mă gândesc că a fost descoperit de un român, Ladislau Boloni, şi a crescut la Sporting Lisabona, tot pe lângă un român, Marius Niculae, pe care nu i-a uitat şi i-a cinstit mereu, cred că superstarul portughez e demn de tot respectul din lume.

Şi cum orice soare îşi are umbra lui, are şi Cristiano una. Nu, nu este vorba despre scandalurile cu femei care-l acuză de viol sau alte eşecuri amoroase. Ci despre o durere grea, inimaginabilă, pe care i-a provocat-o chiar mama lui.

Citeşte şi: Când a devenit insultător degetul mijlociu. Scurtă istorie

Medicul i-a profeţit la naştere că va fi mare fotbalist!

Maria Dolores dos Santos Aveiro, mama lui Ronaldo, ducea la 30 de ani o viaţă de coşmar. Un bărbat alcoolic, trei copii şi trei slujbe, ca să le pună pe masă de-ale gurii, şi tocmai ce trecuse lupta cu cancer la sân. Când a rămas însărcinată din nou, s-a dus la bătrânul medic din sat să ceară un avort. Însă bărbatul nici n-a vrut să audă: a dat-o afară din cabinet şi i-a spus că sunt atât de multe femei pe lumea asta care-şi doresc un copil, iar Dumnezeu nu le dăruieşte asta.

Doar că Dolores le ştia pe ale ei. Şi perspectiva unui alt bebeluş o înspăimânta. Bătrânele din sat au sfătuit-o să bea bere neagră opărită şi să alerge până la epuizare, că sigur va scăpa de sarcină. A făcut tot ceea ce e i s-a spus ca să avorteze, doar că Ronaldo s-a încăpăţânat să trăiască. Şi a venit pe lume la 5 februarie 1985, chiar în cabinetul medicului care refuzase să-l ucidă când femeia a cerut să-i facă chiuretaj. Doctorul l-a privit şi ar fi făcut o adevărată profeţie: “La ce picioare are o să fie fotbalist şi o să vă aducă multe bucurii!”.

Maria Dolores l-a numit pe copil Cristiano, dar taică-su a insistat să fie trecut în acte şi Ronaldo, pentru că în aburii alcoolului se vedea de multe ori stând pe scaunul lui Ronald Reegan, preşedintele Americii din acele vremuri.

„Acum sînt fericită că lucrurile nu au ieşit cum voiam. E şi un sfat pe care aş vrea să-l dau femeilor din lumea întreagă: nu faceţi avort! Nici nu ştiţi cîtă bucurie v-ar putea aduce copilul pe care, poate, într-un anumit moment nu-l doriţi…”, a mărturisit aproape plângând mama lui Ronaldo când şi-a amintit de ceea ce a încercat să facă.

Comentarii:

Sursa


About  

No Comments

No comments yet.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *